Formula 1 - Kubica nehezen mondott nemet a Ferrarinak
Kubica nehezen mondott nemet a Ferrarinak
Fotó: Europress/AFP

Kubica nehezen mondott nemet a Ferrarinak

LantiLanti
2019/01/04 11:28

Robert Kubica 2010 után idén aktív versenyzőkén tér vissza a Formula-1-be a szervezeti problémái miatt évek óta egyre mélyebbre csúszó Williams csapatnál. 

A feljesztő-, teszt-, és tartalékpilótaként eltöltött tavalyi szezon után ez szinte magától értetődő előrelépés is lehetne, ám volt egy másik, igencsak vonzó ajánlat a lengyel asztalán, amire kegyetlenül nehéz volt nemet mondani: a Ferrari hívta tartalékversenyzőnek a Sauberhez távozó Antonio Giovinazzi helyére. 

"Voltak lehetőségeim, amik elég érdekesnek tűntek, és amikre egyáltalán nem volt könnyű nemet mondani" - fogalmazott Kubica, amikor az Autosport magazin a ferraris ajánlatról kérdezte.
"Pontosan tudtam, mit akarok, de a dolgok néha összetettebbek, mint amilyennek kívülről látszanak. Végül is autóversenyző lennék, és ez a mentalitás győzött bennem."

Kubica idén nyáron egy interjúban megerősítette azt a hosszú ideje keringő pletykát, miszerint ha nincs az a borzalmas ralibaleset 2011 elején, a 2012-es szezonban már a Ferrari versenyzője lett volna Fernando Alonso mellett. Ezúttal saját döntése miatt nem került Maranellóba. 

A lengyel még egy érdekességet elárult: kifejtette, milyen kihívásokat jelent majd számára, hogy fejlesztőpilótából versenyzővé lép elő a Williamsnél.

"(Tesztpilótaként) szem előtt kell tartanom, hogy minőségi információt és visszajelzést adjak a csapatnak, és hogy jó tempót menjek, de ne vállaljak túl nagy kockázatot."
"Ezen a hozzáálláson változtatnom kell, hiszen bár továbbra is a csapatért fogok dolgozni, egy kicsit azért magamra is figyelnem kell."

Kubica az egyik legnagyobb brit tehetségnek tartott George Russell csapattársa lesz idén a Williamsnél. A brit csapat egyelőre nem hozta nyilvánosságra az autóbemutató időpontját, az első tesztet viszont február 18-21. között rendezik Barcelonában. 

Hozzászólások