Forma-1 - Korábbi főnöke Schumacher és Räikkönen ötvözetét látja a Ferrari fiataljában
Korábbi főnöke Schumacher és Räikkönen ötvözetét látja a Ferrari fiataljában
Fotó: Europress/AFP

Korábbi főnöke Schumacher és Räikkönen ötvözetét látja a Ferrari fiataljában

Németh DánielNémeth Dániel
2020/06/06 17:08
Beat Zehnder, az F1-es Alfa Romeo csapatmenedzsere úgy gondolja, hogy Charles Leclerc pár éven belül világbajnok lehet a Ferrari színeiben, a tulajdonságai egyértelműen megvannak hozzá. Zehndert a fiatal monacói pilóta az első pillanatoktól kezdve meggyőzte képességeiről, és a közös munka során a sportág két legendáját juttatta eszébe.

A monacói tehetség 2018-ban a Sauber színeiben debütált a nagyok között, és már az első évben meggyőzte a Ferrari vezetőit a képességeiről. Hosszas gondolkozás után úgy döntöttek, nem hosszabbítják meg Kimi Räikkönen szerződését, helyette inkább a Ferrari pilótaprogramjában nevelkedett Leclerc lesz a csapat második számú pilótája. Nem vallott kudarcot a maranellóiaknál sem, a szezon második felére átvette a csapaton belüli irányítást a négyszeres világbajnok Sebastian Vetteltől. 

Leclerc egyértelműen szerepel a Ferrari hosszú távú terveiben, 2024-ig köti szerződés az olaszokhoz. Zehnder ezen egyáltalán nem csodálkozott, mert már a 2018-ban is meggyőződött arról, hogy a monacói különleges tehetség. „Nagyon jó szezon volt, amit különlegessé tett, hogy ismét egy fiatal sráccal dolgozhattunk. Volt ezen a téren tapasztalatunk, de hosszú idő után egy olyan újoncunk volt, aki nagyon különleges vezetői képességekkel és hozzáállással rendelkezett” – mondta a csapatmenedzser.

beat-zehnder-min.jpg Fotó: Europress/AFP

„Korábban nem láttam Charles-hoz hasonló pilótát, az elvégzett munka és a sok nehézség után nagyon sokat adott nekünk, hogy újra egy fiatallal dolgoztunk. Mindig is azt mondtam, hogy sebességben Kimi Räikkönent idézi, a munkamoráljával pedig leginkább Michael Schumacherre emlékeztet. Ha adnak alá egy jó autót, egyértelmű, hogy világbajnok lesz.”

Zehnder szájából ez talán több egy hangzatos nyilatkozatnál, mert volt alkalma együtt dolgozni a fiatal Schumacherrel, mielőtt a német bemutatkozott volna az F1-ben; Kimi Räikkönent pedig 2000-ben ismerte meg. A finn versenyző egy évvel később épp a Saubernél debütált a Forma-1-ben, a páros aztán 2019-ben újra összeállt, miután Raikkönen csatlakozott az időközben Alfa Romeo Racingre átkeresztelt csapathoz. Leclerc potenciálját egyébként csapattársa, Marcus Ericsson is felismerte 2018-ban. 

„Rögtön láttam, hogy ez a srác különleges tehetséggel bír. Amikor a Ferrarihoz csatlakozott, ahol Vettel ellen kellett versenyeznie, tudtam, hogy nagyon komoly vetélytárs lesz. Talán arra nem számítottam, hogy már az első ferraris idényében ennyire jó lesz” – ismerte el a svéd pilóta. „Azt már az elején meg tudtam mondani, hogy nagyon különleges pilóta és tehetség. Segített megmutatni, hogy milyen versenyző is vagyok. Bizonyos értelemben az is segített, hogy így vezetett tavaly a Ferrarinál.”

via Autosport

Hozzászólások