Formula 1 - Formula E: Kezdődik az európai turné  
Formula E: Kezdődik az európai turné  
Fotó: Getty/Eurosport

Formula E: Kezdődik az európai turné  

Csaba VörösCsaba Vörös
2019/04/12 13:55

A Formula-E idény második fele javarészt az öreg kontinensen zajlik.

Szombaton Rómában veszi kezdetét az európai turné, hogy aztán New Yorkban fejeződjön be a bajnokság július közepén. Fél távnál ennél nyitottabb nem is lehetne a küzdelem; António Félix da Costa egyetlen ponttal vezet Jérome d’Ambrosio előtt, őket pedig tíz ponton belül követi Jean-Éric Vergne, Sam Bird, Lucas di Grassi és Edoardo Mortara. A küzdelem már csak azért is páratlan, mert az eddigi hat verseny során senki sem tudott duplázni. Pascal Wehrlein ki is jelentette, hogy ő akar lenni a hetedik győztes idén, igaz vannak páran, akik hasonló babérokra törnek, mint a korábbi bajnok Sébastien Buemi, vagy az Audi ásza, Daniel Abt.


066_DPPI_03419005_268 (1).jpg Fotó: Europress/AFP

Az eddigi afrikai, dél-amerikai és ázsiai állomások remek hangulatot, és telt házat hoztak a sorozatnak. Valószínűleg így lesz ez Európában is, ahol a már félszáz futamon túljutó elektromos bajnokság először mutathatja meg a GEN2-es autókat. A legizgalmasabb esemény bizonyára Monaco lesz, ahol két héttel a Formula-1 előtt versengenek a csapatok, ugyanazon a pályán, mint a száguldó cirkusz. Ez lesz az első alkalom, amikor reális képet kaphat a világ a két sorozat közötti különbségről. Susie Wolff korábbi versenyző, a Venturi csapat vezetője mindenesetre leszögezte, hogy teljesen fölösleges minden összehasonlítás, mert a két bajnokság egymás kiegészítését szolgálja, nem pedig egymás legyőzését.

 Ami a szombati római futamot illeti, másodszor érkezik az olasz fővárosba a Formula-E. A pálya a versenynaptár egyik leghosszabb nyomvonala; 2.8 kilométer és 21 kanyarból áll. Ebből jól látszik, hogy az edzésteljesítmény alapjaiban határozza meg a végeredményt, mert Rómában előzni, nem egyszerű feladat.

Az Eurosport élő közvetítései: edzés 11:45-13:00; futam 15:45-17:15.

MTI

Hozzászólások