Formula 1 - Horner szerint a Red Bullból már csak a sebesség hiányzik
Horner szerint a Red Bullból már csak a sebesség hiányzik
Fotó: Europress/AFP

Horner szerint a Red Bullból már csak a sebesség hiányzik

Klein RékaKlein Réka
2019/04/17 19:59

Christian Horner úgy látja, Kínában a Red Bull egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy megértse a kasztni működését, de a legnagyobb gyengeségük továbbra is a sebesség.

A Red Bull az első két futamon az autó egyensúlyával szenvedett, a Bahreini Nagydíj utáni teszten azonban sikerült megoldaniuk ezt a problémát.

Max Verstappen elválasztotta egymástól a két Ferrarit, és negyedik lett a Kínai Nagydíjon.

A csapatfőnök, Christian Horner szerint az eredmény azt bizonyítja, hogy jó irányba haladnak. Összehasonlítva a pálya szektorait, a Red Bull sokkal erősebb volt a technikás, lassabb első és második szektorba, mint a harmadikban, a hosszú hátsó egyenessel.

„Előre léptünk Bahrein óta, és sokkal versenyképesebbek voltunk ezen a hétvégén.” – mondta Horner az Autosportnak. „Látható, hogy az első és a második szektorban jó formában vagyunk. A harmadik szektorban még javulnunk kell, de van néhány fejlesztésünk, ami hamarosan érkezik, hogy ez is javuljon. Szóval, összességében ez egy jó hétvége volt.”

075_bonilla-formula1190227_npQ4m.jpg Fotó: Europress/AFP

A harmadik szektorban lévő, 1.2 km hosszú egyeneshez erős motorra van szükség. A rivális Ferrari és Mercedes agresszívabb motorbeállításokat használ, Horner pedig abban reménykedik, hogy a Honda közelebb fog kerülni hozzájuk.

„Szerintem fejlődnek ezen a téren. Vannak még olyan dolgok előkészületben, amik segíteni fognak, de persze a többiek sem állnak egy helyben.” - mondta a Hondáról. „Ez most a fejlődésről szól. Idén az a célunk, hogy közelebb kerüljünk a Mercedeshez és a Ferrarihoz, és pontosan ezt tesszük. Elválasztottuk a Ferrarikat, sebességben pedig közelebb vagyunk a Mercedeshez.”

A csapatfőnök továbbá azt is elmondta, hogy a negyedik hely volt a legjobb, amit a Red Bull Kínában elérhetett, és csak a két kiállásos taktika miatt tudták megelőzni az egyik Ferrarit.

„Nem hiszem, hogy gyorsabbak voltunk, mint a Ferrari. A legjobb esélyünk legalább az egyik autójuk legyőzésére az volt, hogy kétszer álltunk ki.” – magyarázta Horner. „Ez pedig némi vitát szült Sebastian Vettel és a csapata között arról, hogy ők is kiálljanak-e még egyszer. A végén kiálltak, és ezért Mercedesnek is így kellett tennie.”

Hozzászólások