Formula 1 - Hivatalos! Kubica jövőre a Williams pilótája lesz
Hivatalos! Kubica jövőre a Williams pilótája lesz
Fotó: Europress/AFP

Hivatalos! Kubica jövőre a Williams pilótája lesz

HosszabbitásHosszabbitás
2018/11/22 11:35

Jövőre a Williams csapatában tér vissza a Forma-1-be a lengyel Robert Kubica, aki a 2011 februárjában elszenvedett ralibalesete óta nem állt rajthoz az elitkategóriában.

Az istálló csütörtökön, az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíj helyszínén jelentett be a 33 éves versenyző szerződtetését, aki így az újonc brit George Russell csapattársa lesz 2019-ben.

"Visszatérni a Forma-1-be életem egyik legnagyobb eredménye" - mondta Kubica, aki utoljára 2010-ben, a Renault színeiben indult F1-es futamon.

A krakkói születésű Kubica 2006-ban mutatkozott be az F1-ben, és 2010 év végéig 76 futamon indult, 12-szer állt dobogón, egyetlen győzelmét pedig a 2008-as Kanadai Nagydíjon aratta. A lengyel pilóta 2010-ben már a Renault-nál versenyzett, és ott kezdte volna meg a 2011-es idényt is, ám februárban egy olasz ralin balesetet szenvedett, és jobb keze súlyosan megsérült, máig sem tudja százszázalékosan használni. Tizenegy hétig volt kórházban, aztán felépülését követően ismét versenyezni kezdett: 2013-2016 között a rali-vb-n indult, időközben pedig Formula-E, illetve GP3-as autókat tesztelt. Kubica tavaly már több alkalommal tesztelt Forma-1-es versenyautót is, idén pedig a Williams teszt- és tartalékpilótája volt.

"Nagy kihívás volt visszatérni a Forma-1-be, de ami korábban szinte lehetetlennek tűnt, most úgy tűnik, mégis lehetséges" - nyilatkozta a bejelentés után a lengyel versenyző.

Kubica hozzátette: "Hosszú utat tettem meg idáig, és most következnek az új kihívások a Willamsszel."

(MTI)

Hozzászólások