Forma-1 - Hamiltont lenyűgözi Mick Schumacher teljesítménye
Hamiltont lenyűgözi Mick Schumacher teljesítménye
Fotó: Europress/AFP

Hamiltont lenyűgözi Mick Schumacher teljesítménye

HosszabbitásHosszabbitás
2020/08/26 14:43
A címvédő és hatszoros Forma-1-es világbajnok Lewis Hamiltonnak imponál a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher fiának, Micknek az eddigi pályafutása és a személyisége is.

"Azt kell mondanom, hogy ő az egyike azoknak a fiatal versenyzőknek, aki a leginkább lenyűgözött, amikor megismertem. Mindenek előtt a személyisége miatt" - nyilatkozta a 35 éves brit a Forma-2-ben versenyző és a Ferrari versenyzőakadémiáján pallérozódó, 21 esztendős németről a Sport Bildnek adott interjúban.

"Nagyon szerény, egyszerűen csak azért versenyez, mert szeret versenyezni, de közben két lábbal a földön áll, ami nekem nagyon tetszik" - mondta Hamilton, aki szerint Micknek nem lesz könnyű édesapja nyomdokaiba lépni.

"Michael minden tekintetben feszegette a határokat ebben a sportágban, Mick viszont a saját útját járja, és szerintem nagyszerűen csinálja" - jelentette ki a brit címvédő, aki Schumacher után a Forma-1 történetének második hétszeres világbajnoka lehet, a futamgyőzelmek számát tekintve pedig még három siker hiányzik neki ahhoz, hogy beérje a legendás német versenyző 91 győzelmet számláló rekordját.

"Néha meg kell csípnem magam, hogy elhiggyem, mennyi vb-címem van, a mindennapokban ritkán gondolok a világbajnokságra, vagy az eddig megnyert hat trófeára" - mondta Hamilton, aki az összetett pontverseny éllovasaként utazik a hétvégi Belga Nagydíj helyszínére.

MTI

Hozzászólások