Formula 1 - Hamilton szerint a Ferrarinak össze kell szednie magát, ha bele akar szólni a vb-küzdelembe
Hamilton szerint a Ferrarinak össze kell szednie magát, ha bele akar szólni a vb-küzdelembe
Fotó: Europress/AFP

Hamilton szerint a Ferrarinak össze kell szednie magát, ha bele akar szólni a vb-küzdelembe

Németh DánielNémeth Dániel
2019/05/01 15:20
A 2019-es szezon első négy versenye a Mercedes-dominancia jegyében telt a Forma-1-ben. Lewis Hamilton szerint azonban korai lenne még leírni a Ferrarit, ugyanakkor azt elismerte, riválisaiknak javulniuk kell a szezon hátralévő részében, ha szeretnének beleszólni a világbajnoki pontversenybe.

Múlt héten újabb Mercedes egy-kettővel ért véget az Azerbajdzsáni Nagydíj, amivel történelmet írt a címvédő: soha korábban még nem fordult elő olyan, hogy a szezon első négy versenyén egyetlen csapat ki tudta bérelni az első két helyet. Ezúttal Valtteri Bottas jött ki győztesen a mercedesesek külön csatájából, ami egyben azt is jelenti, hogy visszavette a vezetést a másodikként záró Hamiltontól.

Történelmi Mercedes egy-kettő Bakuban | Hosszabbítás

Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája nyerte vasárnap az Azerbajdzsáni Nagydíjat, a Forma-1-es idény negyedik futamát, így ismét átvette a vezetést a pontversenyben. A pályafutása ötödik győzelmét elérő Bottas mögött csapattársa, a címvédő és ötszörös világbajnok brit Lewis Hamilton lett a második.

 

Ha kitart Bottas jó formája, tartogathat még izgalmakat a szezon, azonban jelenleg úgy tűnik, hogy az előző két idénnyel ellentétben, a Ferrari már a bajnokság első felében sem fogja tudni tartani a lépést a Mercedesekkel. Az olaszok hátránya 74 pont a konstruktőrök között, Sebastian Vettel lemaradása pedig 35 pont az éllovas Bottasszal szemben. Hamilton azonban nem lát nagy különbséget az autók között.

"Egyértelmű, hogy Valtteri ebben az idényben fejlődni tudott, nagyon elégedett az autóval, fantasztikusan vezet és szállítja az eredményeket. Mindkettőnk részéről jó teljesítményre lesz szükség, hogy legyőzzük a másikat, és ez így is van rendjén. Remélhetőleg egy ponton a Ferrari is csatlakozik hozzánk. Úgy gondolom, Bakuban is megvolt az esély, hogy mindkét autójukkal az élen legyenek."

"Mi úgy láttuk az adataink alapján, hogy Seb nem kapott szélárnyékot, ami akár négy-öt tizedet is jelenthet. Valószínűleg meg tudta volna szerezni a pole-t, ha megkapja az ideális szélárnyékot, a verseny pedig sokkal izgalmasabb lett volna. Ezekhez az eredményekhez 100%-ot kell nyújtani, amihez a miénk nagyon közel állt. Amennyiben velünk szeretnének rivalizálni, össze kell kapniuk magukat" - fogalmazott az ötszörös világbajnok.

033_5862959_5cc5e5a7276ea.jpg Fotó: Europress/AFP

Kétségtelen, hogy a Ferrari idényében rengeteg pont benne maradt. Bahreinben egy biztosnak tűnő kettős győzelem úszott el Charles Leclerc technikai és Vettel vezetői hibáján, Bakuban pedig az edzéseken és az időmérő addigi részéig pokoli gyors monacói állította falba az autóját. Hamilton tehát alighanem rátapintott a lényegre, a Mercedes hibátlanul teljesített az első négy versenyen, a Ferrari viszont az erőfölényével sem tudott élni.

Hamilton szerint korai még leírni a Ferrarit. "Ha mindkét autó és mindkét pilóta hozzánk hasonlóan teljesített volna, sokkal szorosabb lenne a verseny. Éppen ezért nem nyugodhatunk meg. Bakuban a Ferrarinak már voltak fejlesztései, kicsit meg is lepett minket a saját teljesítményünk, mert idővel mi is fejleszteni fogunk" - magyarázta a brit, aki elismerte, Bakuban nem zárt tökéletes hétvégét.

via autosport

Hozzászólások