Forma-1 - Hamilton örül Bottas sikerének
Hamilton örül Bottas sikerének

Hamilton örül Bottas sikerének


2017/04/16 11:38

Lewis Hamilton "boldogan" nyilatkozott arról, hogy mennyire elégedett Valtteri Bottas első pole pozíciójával Bahreinben. A Mercedes finn pilótája az időmérő edzésen 23 ezreddel volt gyorsabb brit csapattársánál.

"A jó emberekkel jó dolgok szoktak történni. Nagyszerű srác és ez az első pole-ja, így biztosan nehéz éjszakája lesz a verseny előtt az izgalomtól. Örülök Valtterinek, nagyszerű munkát végezett, lépésről-lépesre haladt előre, és ma jobb volt nálam - mondta Hamilton a kvalifikáció után.

Bottas első rajthelye azt jelenti, hogy megszakadt Hamilton hat egymást követő versenyen elért uralma az időmérő edzéseken.

"Ez lehet Valtteri első győzelme, de ha most nem is, hamarosan nyerni fog. Kivételes versenyző. Igazi hullámvasút lesz ez az év, de biztos vagyok benne, hogy végig a sarkamban lesz. Egyre erősebb a csapatnál" - tette hozzá a háromszoros világbajnok brit.

Bottas egy rosszul sikerült kínai verseny után vágott vissza a kritikusainak. Egy hete a biztonsági autó mögött pördült meg, és végül csak a hatodik helyen végzett.

"Mindig jó érzés, ha egy jó eredményt elérsz, legyél egy sikeres vagy egy balul elsült hétvége után. A futam számít csak igazán, így majd meglátjuk mi lesz, és egyelőre még nincs értelme bármiről is álmodozni” - vélekedett Bottas az esélyeiről.

Bottas és Hamilton mögött a második sorban Sebastian Vettel indul a harmadik helyről, aki szerint a gumik kopása lesz a kulcsa a sikernek.

"Egy picit hátrébb vagyunk most, mint gondoltuk. Hosszú verseny lesz, a körülmények is nagyon másak, így sok minden történhet a futamon" - nyilatkozta Vettel.

Az 57 körös Bahreini Nagydíj magyar idő szerint vasárnap 17 órakor kezdődik.

(Forrás: bbc.com)

Hozzászólások