Formula 1 - Hamilton nem fél a fiataloktól
Hamilton nem fél a fiataloktól
Fotó: Europress/AFP

Hamilton nem fél a fiataloktól


2018/11/09 17:26

Lewis Hamilton üdvözli a kihívását, ami elé a Forma–1 új sztárjai állíthatják a következő szezonok során és ígérte szerint képes lesz versenyezni a fiatalok sikeréhségével.

Hamilton januárban lesz 34 éves, ezzel pedig 2019-ben ő lesz a második legidősebb versenyző Kimi Räikkönn után. Amíg a Mercedes megtartja jövőre a tapasztalt és bizonyított párosát Hamiltonnal és a 29 éves Botasszal, addig két fontos rivális is fiatalít a felállásán.

A 21 éves Charles Leclerc érkezik a Ferrariba Räikkönen helyére, a Red Bullban pedig a 22 éves Pierre Gasly kapja meg a 29 éves Daniel Ricciardo helyét. A francia az a Max Verstappen csapattársa lesz, aki nemrég ünnepelte 21. születésnapját. 

Hamilton maga is feltörekvő sztárja volt a sportnak, mikor 2007-ben, 22 évesen elkezdte pályafutását és látja fiatalkori önmagát az új generációban.

„Természetes örömmel veszem a versenyt.” – mondta a Mercedes pilótája egy szponzori eseményen a Brazil Nagydíj előtt. „Egy kicsit magamat látom bennük, az ő korukban nekem is ilyen volt a hozzáállásom. De ez most már egy kicsit más számomra így, hogy én vagyok az egyik idősebb versenyző.”

A brit szerint azonban a kora nem jelent semmit. „Úgy érzem, hogy még mindig megvan az az éhség, amivel ők érkeznek. De most már van tapasztalatom. Nem tudom, ti hogy vagytok a ti munkátokban, de az enyémben a tapasztalatot – és biztos vagyok benne, hogy tietekben is – a tapasztalatot semmit sem helyettesíti. Remélem ez jövőre be fog bizonyosodni.”

Emellett Hamilton az idei év céljaira is gondol.

Majdnem két héttel azután, hogy megnyerte ötödik világbajnoki címét, Hamilton úgy érkezett Brazíliába a szezon utolsó előtti futamára, hogy ismét nyerni készül, segíteni akar a csapatának a konstruktőri vb-cím megszerzésében.

A friss világbajnok 11 próbálkozásból mindössze egyszer tudott nyerni Interlagosban és saját elmondása szerint is szinte olyan, mintha ez lenne a szezon Achilles-sarka. „Az elmúlt két futam nem alakult túl jól számunkra, szóval a cél az, hogy ezen változtassunk.” – tette még hozzá a brit.

Klein Réka
via


Hozzászólások