Forma-1 - Hamilton magát látja Leclerc-ben
Hamilton magát látja Leclerc-ben
Fotó: Europress/AFP

Hamilton magát látja Leclerc-ben


2019/04/26 09:57
A Forma-1 ötszörös világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, a Ferrari fiatal pilótájában, Charles Leclerc-ben saját magát látja. A címvédőben ugyanis a 21 éves monacói versenytársa jelenlegi helyzete saját első, 2007-es mclarenes szezonjának emlékeit idézi fel.

Hamilton ugyanis több, mint egy évtizeddel ezelőtt a McLarennél az akkori világbajnoki címvédő Fernando Alonso csapattársaként kezdte meg az F1-es pályafutását. 2007-ben, a első szezonjában brit pilóta úgy érezte, saját istálója akadályozta meg Monacóban, hogy megszerezze az első futamgyőzelmét a száguldó cirkuszban, igaz, ezt követően a Kanadában már felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Haliton szerint nehéz helyzet az, amikor valakiből fiatalon azért lesz második számú pilóta egy istállónál, mert a csapattársa egy többszörös világbajnok és ezért kivételeznek vele. Hiába kiváltságos dolog egy jó csapatnál, egy sikeres versenyző mellett helyet kapni, a világbajnoki címvédő szerint a versenyzők legalapvetőbb értékeivel megy szembe, ha beállnak másodhegedűsnek. 

043_dpa_9306487.jpgBár Hamilton azt vallja, hogy minden versenyző egyenlő esélyeket értdemel, a múltban ő maga is profitált csapatutasításokból a Mercedesnél. Tavaly Oroszországban például ajándékba Valtteri Bottas győzelmét... Fotó: Europress/AFP

"Tudom, hogy érezhet most Charles, hiszen magában érzi, hogy lenne esélye arra, hogy ő legyen a legjobb, és ez szinte olyan, mintha ez elhomályosítaná a fényét." - mondta Hamilton.

A Ferrarinál ugyanis most a négyszeres világbajnok Vettel a rangidős, és a csapat egyértelműen neki kedvezett az első három futamon. Ennek ellenére Leclerc mindössze egyetlen pontnyival van lemaradva tőle a világbajnoki címért folytatott küzdelemben.

"Amikor a Formula 1-be kerültem, a lehető leghamarabb nyerni akartam, és meg akartam verni a bajnokot, aki ellen versenyeztem" -hasonlította saját debütálásához Hamilton a Ferrari második számú versenyzőjének mostani helyzetét.

"Én nagyon sokat látok saját magamból Charles-ban, aki eddig remek munkát végez."

Hamilton ehhez azt is hozzátette, hogy szerinte, ha Leclerc továbbra is ilyen remekül vezet majd annak ellenére, hogy milyen komoly elvárásoknak kell megfelelnie a Ferrarinál, és egyszerűen csak ugyan azt teszi, amit eddig is tett, akkor hamarosan futamgyőzelmet ünnepelhet majd.

via BBC

Hozzászólások