Formula 1 - Hamilton esküszik, hogy jobb lesz, mint tavaly volt
Hamilton esküszik, hogy jobb lesz, mint tavaly volt
Fotó: Europress/AFP

Hamilton esküszik, hogy jobb lesz, mint tavaly volt

Csatári FlóraCsatári Flóra
2019/02/13 18:14

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, szerdán tartotta meg a hivatalos autóbemutatóját a Forma-1-es világbajnoki címvédő Mercedes istálló, amelynek W10 kódjelzésű idei modellje a korábbi években megszokott ezüstszínű fényezést kapta. A bemutatón természetesen ott volt a világbajnoki címvédő brit Lewis Hamilton is, aki téli álmából ébredve tért vissza Silverstone-ba, és megesküdött, hogy idén még annál is jobb lesz, mint amilyen az előző szezonban volt.

Bemutatta a W10-es Mercedest a Forma-1-es vb-címvédő | Hosszabbítás

Megtartotta hivatalos autó bemutatóját a Forma-1-es világbajnoki címvédő Mercedes istálló, amelynek W10 kódjelzésű idei modellje a korábbi években megszokott ezüst színű fényezést kapta - a közösségi médiaoldalakon nyilvánosságra hozott fényképek szerint. A stuttgarti autógyár F1-es csapata a finn Valtteri Bottasszal a volánnál már tesztelte is az új versenygépet, amely zárt kapuk mögött gurult a pályára Silverstone-ban.

A 34 éves brit pilóta tavaly élete szezonját futotta, 21 versenyből 11-et nyert meg, és Sebastian Vettelt megelőzve begyűjtötte pályafutása ötödik világbajnoki címét. Most, hogy megkezdi az új, szezononként 40 millió fontot érő, kétéves szerződésének első etapját a Mercedesnél, arról beszélt, hogy ismét kész arra, hogy folytassa dominanciáját a száguldó cirkuszban:

"A 2018-as egy nagyszerű év volt, de úgy érzem, 2019 még jobb lehet" - idézi Hamiltont a Guardian. "Többet akarok elérni, továbbra is szeretnék keményen dolgozni. Felvillanyozva érzem magam és készen állok a támadásra."

000_1DE4SH.jpg Fotó: Europress/AFP

Hamiton, akinek csapattársa jövőre is a finn Valtteri Bottas lesz, egy kicsit eltűnt a nagyközönség kíváncsi szemei elől a holtszezonban, azt azonban tudni lehetett, hogy február elején Amerikában járt és ott volt az idei Super Bowlon, (amely Mártha Bence kollégánk szerint megvilágosító erejűen unalmas volt) így élőben láthatta, amint Tom Brady megszerezte pályafutása hatodik bajnoki gyűrűjét.

"A karácsonyt a családommal töltöttem, aztán elmentem síelni" - mesélt a pihenőjéről a brit pilóta. "Voltam szörfözni is  Kelly Slaterrel. Az csodás volt! Teljesen kikapcsoltam egy időre a versenyző-üzemmódból, megpróbáltam arra koncentrálni, hogy újra összpontosítsam magamat és hogy keményen edzve készüljek az előttem álló szezonra."

"Igazán várom a Mercedesszel közös utunk következő lépcsőjét, hiszen olyan dologra vállalkozunk, amit korábban még sosem vittek véghez."

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy véli, a világbajnok versenyzője megfelelően osztotta be a pihenésre szánt idejét a két szezon között: 

"Amikor a téli szünet után találkoztunk, Lewis fel volt frissülve. Ő most rendkívüli módon éhes és alig várja, hogy újra versenyezhessen" - mondta Wolff, aki arról is beszélt az új autó bemutatóján, hogy a Mercedes semmit sem vesz eleve adottnak az új szezonban. 

000_Nic6394159.jpg Hamilton és Wolff itt még a tavalyi autóval pózolt. Fotó: Europress/AFP

"Minden egyes csapatnak megvan az esélye arra, hogy megszerezze a világbajnoki címet, ezért mindenkire potenciális ellenfélként tekintünk"idézi a Mercedes csapatfőnökét a BBC. "Egyáltalán nem érezzük azt, hogy járna nekünk, hogy az élmezőnyben legyen a helyünk. A szabályozás alapvetően változott az előzőekhez képest. Nekünk is mindent az elejéről kellett kezdenünk. Ismét bizonyítanunk kell, nemcsak az ellenfeleikkel szemben, hanem a saját elvárásaink miatt is. 

A szabályváltoztatások kapcsán James Allison, a Mercedes technikai igazgatója elmondta, hogy az új előírások egyszerre nyújtanak új lehetőségeket és tartogatnak veszélyeket a csapatok számára.

"Az új szabályozások fenyegetőek, ha nem találod meg, hogyan lehet a legtöbbet kihozni belőlük, akkor biztosan szenvedni fogsz az előttünk álló szezonban. Sokat dolgoztunk a felfüggesztésen és az aerodinamikán, hogy egy olyan autót kapjunk, ami sokkal kíméletesebb az abroncsok számára" - összegezte a változtatásokat Allison.

via The Guardian, 
BBC


Hozzászólások