Forma-1 - Hamilton: 13 év alatt először kaptam dicséretet a Ferraritól
Hamilton: 13 év alatt először kaptam dicséretet a Ferraritól
Fotó: Europress/AFP

Hamilton: 13 év alatt először kaptam dicséretet a Ferraritól

Németh DánielNémeth Dániel
2019/12/01 12:30
2020 után nem csak a szabályok terén várható nagy változás a Forma-1-ben, de a rendkívül nyitott pilótapiac is új korszakot nyithat. Jelen állás szerint három topversenyző szerződése fog egyszerre kifutni, miközben egy negyedik visszatérése sem zárható ki teljesen, a pletykák szerint pedig a Ferrari Lewis Hamiltont szemelte ki a 2021-es szezonra.

Nemrég a Gazzetta dello Sport számolt be arról, hogy a brit versenyző kétszer is találkozott a Ferrari anyacégének, vagyis a Fiat Chryslernek az elnökével, John Elkann-nal. Hogy mi hangzott el a beszélgetés során, az a felek között maradt, mindenesetre az időzítés minimum érdekes, ráadásul a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is elismerte, valós lehet a Ferrari érdeklődése. "Nincs ezzel semmi probléma, a versenyzők mindig az elérhető leggyorsabb autót szeretnék, a leggyorsabb autónál pedig a legjobb pilótákat" - mondta.

További táptalajt adhat a pletykáknak, hogy a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto többször is pozitívan nyilatkozott Hamiltonról, nemrég például elmondta, örülnek annak, hogy a brit versenyző elérhető lesz 2020 után. "Lewis kiemelkedő versenyző, fantasztikus pilóta. Boldoggá tesz minket az a tudat, hogy 2021-ben szabad lesz, de őszintén szólva, még túl korai lenne döntést hozni. Elégedettek vagyunk a jelenlegi pilótapárosunkkal. De az biztos, hogy az idénynek lesz olyan szakasza, amikor megkezdődik a párbeszéd és megpróbáljuk kitalálni a teendőket."

043_dpa-pa_2111_126747820.jpg Fotó: Europress/AFP

Binotto nyilatkozata alaposan meglepte a hatszoros világbajnokot, korábban ugyanis szerinte távolságtartó volt az olasz istálló. "Azt hiszem, először hallottam dicsérő szavakat a Ferraritól 13 év alatt. Talán még csak említés szintjén sem foglalkoztak velem. Szóval köszönöm, elfogadom. Nincs nagy jelentősége, ezek csak szavak. Kicsit vicces, hogy ennyi év kellett az elismeréshez, de hálás vagyok. Mindig is nagyra tartottam a Ferrarit, és nyilvánvaló, hogy nem rossz dolog elnyerni egy magas rangú emberük tiszteletét" - nyilatkozta Hamilton.

Ezzel együtt a brit versenyző elmondta, egyelőre csak a Mercedesre koncentrál, elvégre szerződés köti a csapathoz. "Próbálom erősen befejezni a szezont. Elképesztő csoport áll mögöttem, úgy érzem, hogy tartozom nekik azzal, hogy a teljes szívemből, 100%-os energiabefektetéssel dolgozok. Főleg azért, mert szerződés köt a csapathoz, a hosszabbítással kapcsolatos tárgyalások pedig nem kezdődtek el. Fogalmam sincs, hogy a következő hónapok hogyan alakulnak ebben a tekintetben. Meglátjuk" - tette hozzá.

Egyelőre a Mercedes is kivár a tárgyalásokkal, hivatalosan azért, mert jelenleg elsősorban a jövő évi (és részben már a 2021-es) autón dolgoznak. "Ott ültem Mattia mellett, amikor Lewisról kérdezték a sajtótájékoztatón. Abban is biztosak lehetünk, hogy ha az elnök találkozik vele, ő sem fog rosszakat mondani róla. Teljesen nyugodt vagyok a jelenlegi helyzetben. Keményen kell dolgoznunk, hogy a leggyorsabb autót biztosítsuk a versenyzőinknek. Ha képesek vagyunk rá, miénk lesz a legerősebb pilótafelállás, ebben biztos vagyok" szögezte le Wolff. 

Hozzászólások