Formula 1 - Az olasz versenyző számított rá, hogy hátrányban lesz a Raikkönennel szemben
Az olasz versenyző számított rá, hogy hátrányban lesz a Raikkönennel szemben
Fotó: Europress/AFP

Az olasz versenyző számított rá, hogy hátrányban lesz a Raikkönennel szemben

Klein RékaKlein Réka
2019/04/23 18:04
Antonio Giovinazzi annak ellenére sem csügged, hogy idén még sem időmérőn, sem futamon nem tudta legyőzni csapattársát, Kimi Räikkönent.

Giovinazzit nem lepte meg a közte és a csapattársa közötti különbség a szezon elején, szerinte ugyanis ez normális, hiszen még dolgozik a sebességén.

Az Alfa Romeo olasz pilótája az elmúlt két évben nem futott teljes szezont sehol, ez pedig látszik is a teljesítményén: rendre alulmaradt a sokkal tapasztaltabb csapattársával szemben. Amíg Räikkönen mindhárom eddigi versenyen pontot szerzett, és kétszer jutott be időmérőn a Q3-ba, addig Giovinazzi még nem végzett a legjobb tíz között futamon, és a Q2-be is csak egyszer jutott be.

„Nem könnyű így, hogy két évig nem versenyeztem. Különösen az időmérőn nem egyszerű, amikor időt vesztesz az utolsó mért körödön.” – idézi Giovinazzit a crash.net.

„Szerintem Kimi csapattársként egy jó viszonyítási pont. Amikor kiállok a garázsba, akkor megnézhetem az adatait, és látom, hogy hol kell fejlődnöm. Így kell tovább dolgoznom, és akkor a dolgok össze fognak állni, és több jó eredményt fogunk elérni.” – mondta az olasz.

Arra kérdésre, hogy meglepte-e Räikkönen idei teljesítménye így felelt: „Nem, mert dolgoztam vele az elmúlt két évben a Ferrarinál, és tudom, hogyan dolgozik.”

„Ő egy remek versenyző rengeteg tapasztalattal, és már a versenyhétvége előtt tudja, hogy mit akar. Ezt nagyon jó látni, végül is ez a tapasztalat.” – mondta csapattársáról.

000_1F86CB.jpg Fotó: Europress/AFP

Giovinazzi jelenlegi helyzetét a 2015-ös szezonjához hasonlította, amikor az F3-ban versenyzett. Akkor már a harmadik szezonját töltötte a Carlin csapattal, és képes volt a csapat vezérévé válni, amíg a két újonc amerikai csapattársai Gustavo Menezes és Ryan Tveter szenvedtek, hogy lépést tartsanak vele.

„Olyan ez, mint az utolsó évben az F3-ban, és láttam az újoncokat, akik hozzám képest szenvedtek a hétvége elején.” – emlékezett vissza Giovinazzi.

„Ez minden sportban így van. Mikor megtalálod a legjobb és a legtapasztaltabb sportolókat, akkor úgy érzed, hogy nem állsz annyira készen, mint ők. De szerintem ez normális.” – zárta a fiatal olasz.

Hozzászólások