Forma-1 - F1: Megdöbbentő a különbség a tavalyi és az idei autók között - videó
F1: Megdöbbentő a különbség a tavalyi és az idei autók között - videó
Fotó: Europress/AFP

F1: Megdöbbentő a különbség a tavalyi és az idei autók között - videó

Németh DánielNémeth Dániel
2017/03/10 15:08

Ugyan még javában tart az F1-es kollektív teszt Barcelonában, az már egyértelmű, hogy a 2017-es autók lényegesen gyorsabbak a tavalyi konstrukcióknál. Ezt a köridők alapján is megállapítható, de csak a videófelvételek alapján érződik igazán, mennyivel stabilabbak és gyorsabbak az idei autók a kanyarokban. Az alábbi felvételen Lewis Hamilton 2016-os pole pozíciós körét, illetve Valtteri Bottas 2017-es eredményét vágták össze.

Hamilton tavaly 1:22.000-val szerezte meg az első helyet Barcelonában. Bottas pár napja ennél sokkal többet tudott, 1:19.310 alatt teljesítette a kört az új Mercedes volánja mögött.

Ez a kör ráadásul még csak nem is a leggyorsabb a mostani teszteken. Szakértők már Sebastian Vettel csütörtöki köridejeit látva arra tippeltek, hogy a német pilóta nem préselt ki mindent az autóból - egyenesekben például visszavett a tempóból - és az olasz istálló könnyedén futhat 1:18 közepét is. Sokat nem kellett várni erre sem, Kimi Räikkönen pénteken már 1:18,634-os időt is futott, ráadásul a szuperlágy gumikon, vagyis még ebben is bőven lehet tartalék.

Még a végén újra lesznek izgalmak az F1-ben.

via wtf1
Hozzászólások