Formula 1 - Ennél szorosabb nem is lehetne
Ennél szorosabb nem is lehetne
Fotó: Europress/AFP

Ennél szorosabb nem is lehetne

Csaba VörösCsaba Vörös
2019/04/15 11:55

Hét futam után hét győztest avattak a Formula-E-ben, valamint hét rajtelsőt.

 A bajnokság elérkezett a félidejéhez, s kilenc versenyző tizenhárom ponton belül követi egymást. Róma, az idény első európai helyszíne sem döntött semmiről, sőt inkább szorosabbra fonta a tabellát. Jérome d’Ambrosio úgy vette át a vezetést, hogy csak a nyolcadik helyen ért célba, köszönhetően annak, hogy a teljes élmezőny elszúrta az olasz futamot. A győztes Mitch Evans és a Jaguar először ünnepelhetett a Formula-E történetében; amit a sikert követő órákban röviden úgy kommentálták, hogy felfoghatatlan, ami velük történt, és már alig várják a folytatást.

Annak ellenére borult fel a papírforma Rómában, hogy igazából semmi jelentősebb esemény nem történt. Az időmérőn a nagyágyúk árnyékuk voltak önmaguknak, s utat nyitottak a középmezőnynek. André Lotterer sokszor járt a győzelem kapujában, de belépni még nem tudott rajta. A német megszerezte az első rajkockát, először a sorozat történetében, és egy hajszállal maradt le a diadalról. Még az sem segített neki, hogy Evans egyszer elvétette felvenni a támadó üzemmódot. „Nem ilyen eredményre számítottam – nyilatkozta a futam után Lotterer. – Mindent megtettem a győzelem érdekében, de a Jaguar gyorsabb volt nálam. A tudásom legjavát adtam ki magamból, de sajnos ennyire futotta. Párizs következik két hét múlva, egy újabb fontos verseny.”

A tabella éllovasai egytől egyik beleszürkültek a mezőnybe. Jean-Éric Vergne szerint az autója gyors volt, mégis csak a tizennegyedik lett. Lucas di Grassi egyedül annak örülhetett, hogy hat helyet javítva végül a hetedikként futott be. Antonio Félix da Costa, miután Francesco Tottival jótékonysági meccsen rúgta a bőrt, gyenge teljesítménye miatt elvesztette a vezetést a bajnokságban. Az egyre frusztráltabb Sam Bird ezúttal sem szerzett pontot, és a nyolcadik helyig zuhant vissza a táblázaton. A hongkongi győztes Edoardo Mortara pedig műszaki hiba miatt állt ki.

 Április végén Párizs következik a naptárban, ahol lehet, hogy a bajnokság nyolcadik győztesét is felavatják.


Hozzászólások