Formula 1 - Előkerült egy eddig még nem látott Schumacher-videóinterjú
Előkerült egy eddig még nem látott Schumacher-videóinterjú
Fotó: internet

Előkerült egy eddig még nem látott Schumacher-videóinterjú

Németh DánielNémeth Dániel
2018/11/22 14:02

Michael Schumacher családja nyilvánosságra hozott egy videót, melyben a hétszeres világbajnok pilóta rajongói kérdésekre válaszol. A videóinterjúban - amely néhány héttel a legendás versenyző 2013-as síbalesete előtt készült - többek között arról beszél, ki volt a gyerekkori példaképe, melyik versenyre emlékszik vissza legszívesebben és kit tart a legnagyobb ellenfelének.

A német pilótát jelenleg svájci otthonában ápolják. Állapotáról keveset tudni, azon kívül, hogy súlyos fejsérülései miatt maradandó agykárosodást szenvedett. Családja - tegyük hozzá: érthető módon - csak a legközelebbi hozzátartozóknak és barátoknak ad ki bármilyen információt a pilóta gyógyulásáról, 2015 óta még csak közleményekben sem utaltak a Schumacher aktuális állapotára.

A hétszeres világbajnok honlapján nyilvánosságra került egy eddig még nem látott videóinterjú, melyben a német pilóta tíz rajongói kérdésre válaszol. A felvétel 2013 október 30-án készült, azaz kevesebb mint két hónappal a síbaleset előtt. Schumacher főleg a karrierjére tekint vissza, összehasonlította például az 1994-es és a 2000-es világbajnoki címét. Schumacher elmondta, hogy a ferraris győzelme váltotta ki belőle a legtöbb érzelmet.

000_APH2000100825181.jpg Fotó: Europress/AFP

"Akkor már 21 éve nem nyert bajnokságot a Ferrari, én pedig már negyedik éve vallottam kudarcot a csapattal. 2000-ben azonban végre sikerült. Megnyertem a szuzukai versenyt - egy egészen különleges versenyt - és megszereztük a világbajnoki címet."

Pályafutása során számos nagyszerű ellenfele volt, a teljesség igénye nélkül Damon Hill, Jacques Villeneuve, David Coulthard és Fernando Alonso. Régi riválisai közül Mika Häkkinent tisztelte legjobban, akivel nagyszerű csatákat vívtak, és a magánéletben is remek kapcsolatot ápoltak. A német később arról is beszélt, hogy a legújabb Forma-1-es autókat már nem akkora kihívás vezetni, de még így is az egyik legkeményebb sport.

Schumacher nagy csodálója volt Ayrton Sennának és a gokartspecialista Vincenzo Sospirinek is, azonban gyerekkorában nem egy autósport-legendára, hanem egy labdarúgóra nézett fel. "Az én példaképem Toni Schumacher volt, mert nagyszerű futballistának tartottam" - mondta. Pályafutása alatt Schumacher is gyakran lépett pályára jótékonysági mérkőzéseken, sőt, a svájci FC Echichens csapatában is játszott. 

043_ddp_DV359081.jpg Fotó: Europress/AFP

Schumacher munkáját a pályafutása során mindenhol siker követte: a Benettonnál és a Ferrarinál egyaránt világbajnok volt, de visszatérését követően a Mercedesnél is fontos feladatot végzett, és nagy szerepe van az istálló évek óta tartó dominanciájában. Ugyan Schumachert elkerülték a fényes sikerek - futamot például nem nyert a Mercedesnél - a hibridkorszak óta mind az öt vébécím mercedeses pilótáé lett.

"A Benettonnál négy-öt év építkezés, majd a bajnokság megnyerése volt a küldetés. Hasonló volt a helyzet a Ferrarinál is. Ugyanezt próbáltuk a Mercedesnél, csak kevesebb idő alatt. És, hogy ezekben mi a közös? Azt kell, hogy mondjam: Ross Brawn. Ezen érdemes elgondolkozni" - zárta gondolatait a legendás versenyző az interjúban. 

A videó nem beágyazható, viszont aki kíváncsi rá, ezen a linken megtekintheti. 

Hozzászólások