Forma-1 - Bakuban sem lesz Forma-1-es futam júniusban 
Bakuban sem lesz Forma-1-es futam júniusban 
Fotó: Europress/AFP

Bakuban sem lesz Forma-1-es futam júniusban 

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/23 10:29
A június elejére kiírt Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat is elhalaszthatják a koronavírus-járvány terjedése miatt.

A június 7-re tervezett bakui versenyt megelőző összes GP-t halasztani vagy törölni kellett az F1-et irányító Liberty Mediának és a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA).

Az idei szezon így még el sem kezdődött, Ausztráliába ugyan elutaztak a csapatok, de röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben.

A bahreini, a vietnami, a kínai, valamint a holland, spanyol és monacói futamot biztosan nem rendezik meg az eredetileg tervezett időpontokban, az azeri GP-vel kapcsolatban pedig a motorsport.com  internetes szaklap értesülései szerint hétfőn (ma) lehet végleges döntés.

Mivel Bakuban gyakorlatilag a belvárosban versenyez a mezőny, a hat kilométeres pálya teljes hosszán hamarosan el kell kezdeni a biztonsági kerítések építését, a csatornafedelek rögzítését, valamint az aszfaltozási munkákat.

Forma1.jpg Fotó: Europress/AFP

Azerbajdzsán után június közepén Franciaországba, június végén pedig Kanadába látogatna el a Forma-1-es mezőny, de a világjárvány miatt ezeknek a futamoknak is kérdéses a megrendezése. Európában Franciaország a fertőzéstől leginkább sújtott államok között van, és szigorú intézkedések vannak érvényben, Kanada pedig lezárta határait.

A Forma-1 irányítói arról már döntöttek, hogy az augusztusra tervezett nyári szünetet nem tartják meg, abban az időszakban próbálnak majd bepótolni versenyeket a korábbról elhalasztottak közül.

A Magyar Nagydíjra a tervek szerint augusztus 2-án kerülne sor.

MTI


Hozzászólások