Formula 1 - Az új tulajdonos a világ egyik legjobb csapatává tenné az új Force Indiát
Az új tulajdonos a világ egyik legjobb csapatává tenné az új Force Indiát
Fotó: Europress/AFP

Az új tulajdonos a világ egyik legjobb csapatává tenné az új Force Indiát

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/04 16:26

Lawrence Stroll elmondta, hogy szeretné ha csapata, a Racing Point - korábban Force India - a Forma–1 egyik legjobbjává válna, miután 2021-ben bevezetik az új szabályokat - írja a motorsportweek.com.

Stroll volt a vezetője annak a befektetői csoportnak, amely átvette a pénzügyileg gyengélkedő Force Indiát 2018 közepén. Az átvétel eredményeként a csapatot új belépővé minősítették, és elvették az addig megszerzett pontjaikat.

A csapat - amely Force Indiaként 2016-ban és 2017-ben is negyedik lett a konstruktőri bajnokságban - Racing Point néven lett nevezve 2019-ben, de ez várhatóan változni fog, még a szezon kezdete előtt. Az új tulajdonos az F1 hivatalos oldalának nyilatkozott. 

„A rövid távú terv, hogy ugyanezért a helyért harcoljunk. A középtávú terv, hogy a megpróbáljunk a negyedik helyett a harmadik helyért versenyben lenni. Hosszú távon, a szabályváltozások után, remélhetőleg mi leszünk az egyik legjobb csapat a mezőnyben.”

066_DPPI_00118016_592.jpg Fotó: Europress/AFP

„Sosem terveztem, hogy veszek egy F1-es csapatot. Az ok, ami miatt érdekelni kezdett engem és a befektetőtársaimat, hogy ez egy elképesztő csapat” - mondta az átvételről.

„Negyediknek lenni 2016-ban és 2017-ben - és úgy gondolom, tavaly is negyedikek lettek volna a részvényesek közbelépése nélkül - ebben a hitetlenül versengő környezetben nagyon sokat mond el azokról az emberekről, akik ezen a különleges helyen dolgoztak. Ezek a srácok egyre kevesebb költöttek és egyre jobban teljesítettek”

„Üzleti lehetőségként tekintettem rá, és sokat beszéltem a Forma–1 vezetésével, hogy megértsem az ő elképzeléseiket 2021-re, ami valamifajta költségvetési sapka és a bevétel szétosztásának újragondolása, hogy a kisebb csapatok többet kaphassanak” - magyarázta döntését.

A Racing Point számára február 13-án, Torontóban kezdődik a szezon. A csapat két pilótája Lance Stroll - Lawrence fia - és Sergio Perez lesz.

Klein Réka írása

Hozzászólások