Forma-1 - Az alma meg a fája
Az alma meg a fája
Fotó: Twitter

Az alma meg a fája

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2014/12/19 12:14

Mick Schumacher a napokban Valenciában egy titkos teszten vett részt, ahol életében először kipróbálhatott egy Forma 4-es versenygépet. Az ifjú Schumacher ezzel átesett a tűzkeresztségen, hiszen együléses versenyautót korábban még nem vezethetett. A hírek szerint a teszt jól sikerült, ám mindebből messzemenő következtetéseket az érintettek szerint nem szabad levonni. Ugyanakkor a papa karrierje is valahogy hasonlóan kezdődött és ugyebár tudjuk mi lett a vége, hét vb-cím...

Az idei karácsony minden bizonnyal a legnehezebb lesz a Schumacher család életében, ismervén a hétszeres világbajnok Michael Schumacher állapotát. Hogy a szürke és nehéz hétköznapok egy picit vidámabban teljenek, arról Mick Schumacher, Michael nagyobbik fia gondoskodik. A 15 éves fiatalember nem is olyan rég ezüstérmet nyert a gokart-világbajnokságon, most pedig eddigi pályafutása legnagyobb esélyét kapta meg.

A fiatal Schumacher, aki a versenyein csak Mick Junior néven vesz részt, így kerülvén a felesleges felhajtást, egy osztrák lap szerint Valenciába utazott, ahol egy szuper-titkos tesztelésen vett részt. A beszámolók alapján annyit lehet tudni, hogy a kis Schumi Valenciában egy együléses versenyautót próbált ki, de még mielőtt bárki is azt gondolná, hogy innentől aztán már nincs megállás a rekordot jelentő 8 vb-címig, azért olvassuk el, hogy mit nyilatkozott a teszt után a titkos teszten résztvevő nem annyira titkos csapat (Mücke Motorsport) csapatfőnöke, Peter Mücke.

"Mick természetesen nagyon tehetséges gokartos, de ennek nem egyenes következménye, hogy sikeres és gyors Forma-1-es pilóta is válik majd belőle. A nagy név nem elegendő ahhoz, hogy valaki sikereket érjen el, gyorsnak is kell lenni. Mick még csak egy napot tesztelt velünk, komoly értékelést ezek után még nem lehet adni."

A csapatfőnök bizonyára tudja, hogy miről beszél, hiszen annak idején Christian Klien is megfordult a kezei között, no meg egy bizonyos Sebastian Vettel is, akinek a neve bizonyára ismerősen cseng a F1-rajongok számára.

Ami pedig Mick Juniort illeti, a 15 éves fiatalember karrierje egyelőre töretlenül ível felfelé és bár Mücke úr visszafogottan nyilatkozott vele kapcsolatban, az osztrák lap tudni véli, hogy a teszt jól sikerült és ennek köszönhetően 2016-ban már várja egy együléses autó. Addig pedig marad a gokart, hiszen a papa is így kezdte aztán meg sem állt hét világbajnoki címig.

Hozzászólások