Formula 1 - Attól tartott a Red Bull, hogy Ricciardo nem lesz jó az előzésben
Attól tartott a Red Bull, hogy Ricciardo nem lesz jó az előzésben
Fotó: Europress/AFP

Attól tartott a Red Bull, hogy Ricciardo nem lesz jó az előzésben

HosszabbitásHosszabbitás
2018/11/30 10:04

Miután a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon búcsút vettek Daniel Ricciardótól, Christian Horner úgy látja, elvesztették a mezőny legjobb előzőjét - írja a PlanetF1.

Ricciardo egy negyedik hellyel fejezte be Red Bullos karrierjét vasárnap az Abu-Dzabi Nagydíjon. Nem ez volt az ausztrál legjobb versenye, a legtöbb kört ugyanis teljes magányban töltötte. Kerékcseréjét megelőzően a versenyt vezetve, majd az ötödik pozícióból Valtteri Bottast üldözve is légüres térben autózott.

A 29 éves ausztrál számára a következő állomás a Renault, aki a 2007 és 2018 között volt a Red Bull motorszállítója. Horner a verseny után elárulta, hogy Riccardo előléptetésével kapcsolatban a legnagyobb aggodalmuk pont az ausztrál előzéseinek hiánya volt. Most úgy tartja: a mezőny legjobb előzője hagyja el őket.

„Öröm volt a csapatban tudni” – idézi a Red Bull csapatfőnökét a Planet F1.

„Ironikus, de amikor azon gondolkoztunk, hogy ki helyettesíthetné Mark Webbert három név került elő: Jean-Eric Vergne, Daniel Ricciardo és Kimi Räikkönen” – emlékezett vissza Horner. „Daniellel kapcsolatban nem is a sebessége miatt aggódtunk, hanem amiatt, hogy a Toro Rossóban nem láttuk őt kerék a kerék elleni párharcban. Azonban mióta megérkezett a Red Bullhoz, nem csinál mást csak előz, és ebben vitathatatlanul a mezőny legjobbjává vált. Remek versenyeket teljesített nálunk”

A hétszeresen futamgyőztest nemcsak a pályán, hanem azon kívül is hiányolni fogják.

„A személyisége csodásan passzolt a márkához” – tette hozzá Horner – „Az energiája nagyon népszerű volt a csapatban, és remek volt a Max Verstappennel való kapcsolata is. Csak meg kell nézni azt a sok csínytevést, amit ketten műveltek.”

Klein Réka

Hozzászólások