Forma-1 - A Rush című filmben őt alakító színésznél senki sem búcsúzott még szebben Niki Laudától
A Rush című filmben őt alakító színésznél senki sem búcsúzott még szebben Niki Laudától
Fotó: Europress/AFP

A Rush című filmben őt alakító színésznél senki sem búcsúzott még szebben Niki Laudától

Takács MártonTakács Márton
2019/05/21 16:37

Ahogy arról kedden reggel mi is beszámoltunk, 70 évesen elhunyt Niki Lauda, háromszoros Formula-1-es világbajnok pilóta. Lauda hétfőn a családja körében "békésen távozott". Halálhírét orvosa is megerősítette, aki tavaly tüdőátültetést hajtott végre rajta.

Elhunyt Niki Lauda, háromszoros Formula-1-es világbajnok | Hosszabbítás

Elhunyt Niki Lauda háromszoros Forma-1-es világbajnok - jelentette kedden az osztrák hírügynökség a családra hivatkozva. Lauda, aki februárban ünnepelte 70. születésnapját, hétfőn a családja körében "békésen távozott". Halálhírét orvosa is megerősítette, aki tavaly tüdőátültetést hajtott végre rajta. A Forma-1 egyik legnagyobb alakja Andreas Nikolaus Lauda néven született 1949. február 22-én Bécsben.


Az F1 világbajnokai is gyászolják a korábbi osztrák autóversenyzőt, Damon Hill, Fernando Alonso, Jenson Button és Nico Rosberg is megható sorokkal búcsúzott a sportág legendájától. 

Niki Lauda 2012-től a Mercedesnél látott el vezetői feladatokat, a német csapat színeiben Nico Rosberg 2016-ban lett világbajnok:

"Kedves Niki! Köszönet mindenért, amit tőled tanultam! A szenvedélyed, a harci szellemed, és a sofőrökkel szemben tanúsított türelmedet. Én és további százmillió nagy rajongód, akiknek az életed annyi bátorítást adott, nem csak a nehéz időkben, gondolunk rád és a családodra. Nyugodj békében!"  - írta a vb-cím megszerzése után azonnal visszavonult német pilóta.

Nico Rosberg érzelmes sorokkal búcsúzik Niki Laudától | Hosszabbítás

A Forma-1 világbajnokai is gyászolják a hétfőn 70 éves korában elhunyt elődöt, a háromszoros vb-győztes osztrák Niki Laudát. Niki Lauda 2012-től a Mercedesnél látott el vezetői feladatokat, a német csapat színeiben Nico Rosberg 2016-ban lett világbajnok. "Kedves Niki. Köszönet mindenért, amit tőled tanultam. A szenvedélyed, a harci szellemed, és a sofőrökkel szemben tanúsított türelmedet.

Az egyik, ha nem a legszebb üzenetet azonban nem egy sportoló, hanem a Rush (Hajsza a győzelemért) című remek filmben a Niki Laudát alakító színész, Daniel Brühl tolmácsolta, aki az Instagramon az alábbi sorokat írta egy Laudát egy repülő vezetése közben ábrázoló fotó mellé:

"A legbátrabb ember, akivel valaha is találkoztam, nem csak azért, mert az őrült '70-es években lett F1-es világbajnok, és a sportág történetének leghihetetlenebb visszatérését követte el, hanem azért is, ahogyan kezelte az embereket. Mindig is becsületes, nyílt, őszinte és egyenes ember volt. Niki az arcodba mondta az igazságot, nem számított, milyen kényelmetlen volt. Abszolút szerénynek és hihetetlenül viccesnek ismertem meg. Rengeteget tanultam tőle és mélyen csodáltam őt. Tudom, hogy mennyire élvezte a repülést. Versenyezz az égben békében, te halhatatlan bajnok, hiányozni fogsz! Vigyázz magadra, Niki."


Ron Howard Rush c. filmjének középpontjában az 1976-os világbajnokság áll, amikor James Hunt és a súlyos sérüléseket szenvedő Niki Lauda rivalizált egymással, és végül Hunt került ki győztesen a versenyből. Huntot Chris Hemsworth alakította, Laudát Daniel Brühl játszotta. A Rush az utóbbi évtized egyik legkiválóbb sportfilmje lett.

Brühl_Niki_Lauda.jpg Fotó: Europress/AFP


Hozzászólások