Forma-1 - A Mercedes nem bízhatja el magát
A Mercedes nem bízhatja el magát
Fotó: Europress/AFP

A Mercedes nem bízhatja el magát

Klein RékaKlein Réka
2019/05/30 17:21
A Mercedes csapatfőnöke kihangsúlyozta, hogy a csapat nem tekintheti természetesnek a sikereket.

A Mercedest legutóbb 2018-ban, a Mexikói Nagydíjon sikerült legyőzni, akkor Max Verstappen ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán. Azóta azonban csak a német csapat pilótái tudtak futamot nyerni, Lewis Hamilton hatszor, Valtteri Bottas pedig kétszer diadalmaskodott.

A csapat az erős szezonkezdéssel jó úton halad zsinórban hatodik konstruktőri világbajnoki címe felé. Hat futam után 118 ponttal vezet a Ferrari előtt.

A pilóták között Hamilton 17 ponttal vezet Bottas előtt, őket pedig a Ferraris Sebastian Vettel követi, az ötszörös világbajnok azonban 55 pontos hátrányban van.

„Monacóban közel voltunk a vereséghez” – mondta Toto Wolff a veretlen szezon gondolatatára. „Tekintve, hogy úgy is majdnem veszítettünk, hogy ezen a pályán nem lehet előzni, Max Verstappen próbálkozott és meg is előzhetett volna minket.”

043_dpa-pa_0701_120759140.jpg Fotó: Europress/AFP

„Szerintem, amikor újra rendes pályán fogunk versenyezni, akkor el kell fogadnunk a gumikezelést, tanulnunk kell Monacóból, és meg kell értenünk, hogy mi történt.” – idézi Wolffot a MotorsportWeek. „Ha ugyanez történik Montrealban, akkor ott elveszíted a versenyt. Nem bízhatjuk el magunkat. Jelenleg szárnyalunk, de valójában szerencsések voltunk, hogy nyerni tudtunk.”

Az elmúlt szezonok során Monaco volt a Mercedes leggyengébb pályája. Az itt aratott győzelem azt sugallhatja, hogy a csapat elég erős ahhoz, hogy minden pályán a győzelemért harcoljon.

„Szerintem minden verseny egy nagy kihívás” – mondta a következő futamokról. „Monaco sosem volt a legjobb pályánk. Azonban láttunk Barcelonában, hogyan teljesítünk a lassú kanyarokban, ezért úgy gondoltuk, hogy lehet esélyünk, de Monaco mindig más. Szóval, csupán az egykörös teljesítményt nézve tényleg mi voltunk a leggyorsabbak.”

„Tavaly jól szerepeltünk Montrealban. A kihívás nagyon izgalmas, és plusz motivációt jelent, hogy odamenjünk, és megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani” – zárta Wolff.

Hozzászólások