Forma-1 - A Mercedes elhalasztja a döntést
A Mercedes elhalasztja a döntést

A Mercedes elhalasztja a döntést


2016/12/16 10:19

Csütörtökön a Mercedes hivatalosan is közölte, hogy idén nem nevezik még meg, ki váltja Nico Rosberget az istállónál. 

Francia sajtóhírek szerint a Williams és a Mercedes között akkor születhet megállapodás Valtteri Bottas átigazolásáról, amennyiben Felipe Massa meggondolja magát a visszavonulását tekintve, és még egy évig marad a Williamsnél.

Bradley Lord, a Mercedes kommunikációs igazgatója üzeneteben jelezte, hogy még várniuk kell azoknak, aki 2016-ban meg szerették volna tudni, ki lesz Lewis Hamilton csapattársa.

"Nem teszünk bejelentést egészen január 3-ig, ameddig nem kezdjük el a munkát az új évben" - áll a közleményben.

Claire Williams, a brit istálló csapatfőnöke a BBC-nek csütörtökön elmondta, hogy Bottas elhagyhatja a csapatot, amennyiben egy tapasztalt pilóta marad a Williamsnél, mint Massa.

"Örülök, hogy a Mercedes egy olyan pilótát vett a listájára, mint Valtteri. Mindig is tudtuk, hogy mennyire tehetséges és büszkék vagyunk, hogy a Mercedes-csapat is felfigyelt erre.

A Williams-csapatnak is megvannak a saját ambíciói, és meg kell teremtenünk a legjobb lehetőséget a fejlődésre. Bármilyen változás akkor lehetséges, ha erősek leszünk 2017-ben.

Ha megengedjük Valtteri távozását, azt csak akkor tesszük, ha olyan tapasztalt pilótával dolgozhatunk tovább, mint például Felipe Massa. Bármit is döntünk, azt csakis a csapat érdekében tesszük" - nyilatkozta Claire Williams.

Massa idén fejezte be a versenyzést a F1-ben, bejelentve visszavonulását. A francia L'Equipe napilap értesülései szerint a 35 éves brazil tárgyalásokat folytat a Williams-csapattal, hogy még egy évig a brit istálló pilótája legyen.

via

Hozzászólások