Forma-1 - A hagyományos augusztusi szünetben rendeznék meg az elhalasztott F1-es futamokat
A hagyományos augusztusi szünetben rendeznék meg az elhalasztott F1-es futamokat
Fotó: Europress/AFP

A hagyományos augusztusi szünetben rendeznék meg az elhalasztott F1-es futamokat

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/14 16:50
A Forma-1 sportszakmai igazgatója szerint az augusztusi szünetben pótolhatnák a koronavírus-járvány miatt elmaradt versenyeket.

A Ross Brawn a Sky Sportsnak elmondta: a körülmények ellenére hisz abban, hogy 2020-ban is képesek lesznek színvonalas, izgalmas világbajnokságot rendezni. Ennek érdekében megvizsgálják, hogy a szezon elején elmaradt, illetve elmaradó futamokat mikor tudják pótolni, majd utalt a hagyományos augusztusi szünetre.

"Ott több hétvége is adódik amelyeken versenyezhetünk. Úgy vélem, így egy egészen normális versenynaptárat állíthatunk össze a szezon hátralévő részére" - mondta.

Hozzátette: a csapatoknak idén nagy rugalmasságot kell tanúsítaniuk, mivel szokatlan körülmények között lesznek kénytelenek dolgozni.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) február 12-én jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt április 19-én nem rendezik meg a Kínai Nagydíjat. Pénteken pedig közölte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj elhalasztását, a jövő hétvégére tervezett bahreini, illetve az április első hétvégéjére kiírt vietnami futammal egyetemben. A sorozat a tervek szerint május végén, Európában kezdődhet.

Idén a versenynaptár szerint a Magyar Nagydíjat augusztus 2-án rendezik meg, a sorozat a Belga Nagydíjjal a hónap végén, 30-án folytatódna.

MTI

Hozzászólások