Formula 1 - A Haas nem akar könnyű préda lenni a Forma–1-ben
A Haas nem akar könnyű préda lenni a Forma–1-ben
Fotó: Europress/AFP

A Haas nem akar könnyű préda lenni a Forma–1-ben


2019/01/12 19:19

Günther Steiner a Haas csapatfőnöke bár elismeri, hogy a csapatának még ki kell érdemelnie a tiszteletet a Forma–1-ben, de úgy véli, hogy a nem fogják félreállítani őket a riválisok.

A 2016-os debütálása óta a Haas mindenkit lenyűgözött a paddockban, tavaly pedig az ötödik helyen zárta az istálló a konstruktőri bajnokságot.

Pedig az F1-ben nem mindegyik csapat fogadta kitörő lelkesedéssel a Haas érkezését, mivel több istálló, köztük például a McLaren is, Ferrari B csapataként tekintenek a NASCAR-ból érkező üzletember, Gene Haas amerikai istállójára.

Arra a kérdésre, hogy még mindig dolgoznia kell-e a Haasnak a jobb megítélésért, a csapatfőnök Steiner így válaszolt:

„Szerintem igen, hiszen nem követelheted magadnak a tiszteletet csak úgy, rögtön, amikor megérkezel. Azt ki kell érdemelni."

"Remek show-t csinálunk, és mindig tartjuk magunkat ahhoz, amit korábban megígértünk. A pályán versenyképesek vagyunk és jól viselkedünk, ami jót tesz a sportnak. Így jobban elismernek. De még mindig sok a tennivalónk, mert mindig annak lehet a legnagyobb hangja, aki nyert. És addig még hosszú az út" - idézi Steinert a planetf1.com.

A Haas nem fél attól, hogy elérje amit akar, legyen az a pályán vagy a színfalak mögött. Tavaly például kifogással éltek egy riválisuk versenyzési alkalmassága kapcsán, azt akarták ugyanis elérni, hogy döntés szülessen arról, hogy a Force Indiaból Racing Pointá váló csapat új belépőnek számít-e vagy sem. 

A Haas akkor végül elvesztette a csatát, mivel a fejesek úgy döntöttek, hogy a új csapatként is használhatják a régi VJM kasznit. A háborút viszont mégis megnyerték, hiszen újonnan érkező csapatként a Racing Point nem részesült az teljes pénzdíjból. (Úgy, ahogy korábban a Haas sem részesülhetett az első szezonja végén.)

Steiner elmondta azt is, hogy nem bosszantja magát többi csapat miatt. 

„Ez része annak, amit csinálunk. Ha tortát kell sütnöd, bizony fel kell törnöd a tojásokat. Anélkül nem megy. De én nem szándékosan csinálom. Nem úgy kelek fel reggel, hogy ezt fogom csinálni, van amit egyszerűen muszáj megtenned.”

„Ez is része a fejlődésnek. Mint az, hogy kiérdemled a tisztelet, hogy nem vagy könnyű préda és teszed, amit tenned kell. Ez része a tanulásnak. Az összes lépést meg kell tenned, meg kell szerezned a tapasztalatot, hogy legközelebb már jobb legyél. El kell kezdened valahol. És bárki is legyen a te szinteden, ellenük fogsz kezdeni” – zárta Steiner.

Klein Réka írása

Hozzászólások