Forma-1 - A földrengés, amely megrázhatja a Forma-1-et 2020-ban
A földrengés, amely megrázhatja a Forma-1-et 2020-ban
Fotó: Europress/AFP

A földrengés, amely megrázhatja a Forma-1-et 2020-ban

Mátrai MárkMátrai Márk
2019/07/01 12:43

Az utóbbi hetekben Sebastian Vettel esetleges visszavonulásától volt hangos a paddock, azonban új pletyka vált a paddock legfőbb témájává.

Max Verstappen az utóbbi időben elégedetlenné vált a Hondával, és egyes hangok ezért kétségbe vontak Red Bullos jövőjét. „Sok potenciált látok ebben a projektben, és erre koncentrálok. Azonban nem szeretnék 35 éves koromig a 4. helyen harcolni.

A német sajtó már hónapok óta cikkezik erről, és Helmut Marko is megerősítette, hogy van egy záradék a holland szerződésében, amely szerint, ha bizonyos eredményeket nem ér el a Red Bull az év végén, akkor szabadon igazolhatóvá válik.

Toto Wolff nem volt hajlandó Verstappennel kapcsolatos kérdésekre válaszolni áprilisban, akkor még Bottas remek teljesítményével tudott „terelni”, ám az utóbbi versenyeken Bottas eredményei már nem olyanok, mint az év elején.

Az FIA és a Forma-1 imádkozik azért, hogy Verstappen Hamilton mellé igazoljon, hogy a mezőny legjobb versenyzője a legjobb fiatal pilótával harcolhasson egy csapatban, ugyanis 2020-ban sem várható nagy változás az erőviszonyokat illetően.

Az átigazolás viszont így is erősen valószínűtlen, a Mercedes kiemelt módon figyeli Esetban Ocont, Hamiltonnak is van szerződése még 2020-ra. A Red Bull elveszítené legjobb pilótáját, és Pierre Gasly sem győzte még meg a csapatot, tehát új pilóta/pilóták után kéne nézniük.

Annak ellenére, hogy Vettel kapcsán egy Red Bullhoz való visszatérés is felmerült a visszavonulás mellett, nem szabad ezekből messzemenő következtetést levonni.

Egyelőre.  

Hozzászólások