Formula 1 - A Ferrari új pilótájának helyére beülő Giovinazzi magasra teszi a lécet Sauber számára
A Ferrari új pilótájának helyére beülő Giovinazzi magasra teszi a lécet Sauber számára
Fotó: Europress/AFP

A Ferrari új pilótájának helyére beülő Giovinazzi magasra teszi a lécet Sauber számára


2018/12/23 09:14

Antonio Giovinazzi szerint rossz megközelítés lenne az, ha megpróbálná felülmúlni Charles Leclerc eredményeit a Saubernél, mikor 2019-ben átveszi a monacói helyét.

Giovinazzi úgy csatlakozik jövőre a mezőnyhöz, hogy az elmúlt két évben szimulátoros munkát végzett, tesztnapokon és szabadedzéseken vezetett a Ferrari, a Haas és a Sauber számára. Valamint 2017-ben részt vett a szezon első két versenyén, amikor Pascal Wehrleint helyettesítette a svájci csapatnál. Az olasz a Ferrarihoz távozó Leclerc ülését kapja meg, miután a monacóit meggyőző első szezonja után előléptette a maranellói csapat.

Leclerc tíz nagydíjon szerzett pontot és összesen 39 egységgel a neve mellett fejezte be a szezont. Az előmeneteléséhez hozzájárult, hogy a Sauber néhány nehéz szezon után idén a  középmezőnybe emelkedett.

Giovinazzi ennek ellenére úgy gondolja, hogy nem lenne helyes hozzáállás, ha arra törekedne, hogy lemásolja a ferraris kollégája teljesítményét.

„Őszintén szólva, nem beszéltünk sokat az előrelépéséről” – mondta Giovinazzi Leclercről. „Magamra szeretnék figyelek és nem megismételni, vagy felülmúlni azokat az eredményeket, amikor Charles véghez vitt a szezon során. Szóval a célom, hogy a legjobbamat nyújtsam és majd meglátjuk. A csapattársam sem ugyanaz lesz, mint Charlesé volt, szóval tényleg minden máshogy fog kinézni.”

000_1B35T0.jpg Fotó: Europress/AFP

„Remélem az autó gyorsabb lesz az első versenyen, mint 2018-ban és már Melbourne-ben nyomni kezdhetjük.” - idézi az olaszt a MotorsportWeek. „Az első versenyek nagyon kemények lesznek, mert egy világbajnok lesz mellettem, sok F1-es évvel a háta mögött. Nekem csak a munkámat kell végeznem, versenyről versenyre fejlődni és majd meglátjuk az év végén, hogy jól teljesítettünk, vagy sem.”

2018-ban a Sauber volt az egyik legtöbbet fejlődő csapat és a fiatal olasz nem látja, hogy ez miért ne lehetne ugyanígy 2019-ben.

„Szerintem megmutatták, hogy ők voltak a legjobbak az elsőtől az utolsó hétvégéig. Melbourne-ben az utolsó két helyért harcoltunk, aztán a nyolcadik helyen zártunk a konstruktőri bajnokságban.” – dicsérte jövőévi csapatát. „Fantasztikus munkát végeztek, Charles és Marcus Ericcsoon is fantasztikus volt. Látom, hogy a mérnökök és a szerelők is nagyon motiváltak a következő szezont illetően. Számomra jól néz ki a szezon, szóval megpróbálunk megint jobb eredményeket elérni.”

„A cél, hogy mi legyünk az elsők a legjobbak mögött, de ez egy nagyon magas cél.” – zárta Giovinazzi.

Klein Réka írása

Hozzászólások