Forma-1 - A Ferrari nem ígér semmit Bahreinre
A Ferrari nem ígér semmit Bahreinre
Fotó: Europress/AFP

A Ferrari nem ígér semmit Bahreinre

Klein RékaKlein Réka
2019/03/29 18:08
A szezonnyitón elszenvedett fájdalmas vereség után – úgy, hogy mindenki a Ferrarit tartotta esélyesnek –, Sebastian Vettel nem szeretne elsietett jóslásokba bocsátkozni a Bahreini Nagydíjról. Még akkor sem, ha szerinte a csapat választ talált néhány problémára.

A téli teszteken nyújtott teljesítmény után a Ferrari első számú esélyesként érkezett Melbourne-be, végül azonban sem Vettel, sem pedig az új csapattárs Charles Leclerc nem tudott dobogóra állni azután, hogy a Mercedes és a Red Bull is gyorsabb volt. Láthatunk-e változást Bahreinben?

„Az elmúlt néhány hét nagyon intenzív volt” – idézi Vettelt a Forma–1 hivatalos oldala. „Szerintem van már néhány válaszunk, de mint általában, sosem kapunk választ az összes kérdésre, mert nem tudunk visszamenni, hogy megismételjük.”

„Továbbléptünk, Bahreinben vagyunk, egy másmilyen pályán, de szerintem tanultunk néhány dolgot az autóról és magunkról, ami segíthet abban, hogy versenyképesebbek legyünk. Ebben a helyzetben nem ígérhetünk semmit. Az igazság az, hogy várnunk kell, és majd meglátjuk.” – mondta a négyszeres világbajnok.

A Melbourne-i vereség kemény volt, különösen úgy, hogy az elmúlt két Ausztrál Nagydíjat a Ferrari nyerte. Vettel azt hangsúlyozta, hogy a rossz szezonkezdés ellenére a csapat nem pánikol.

000_1F642P.jpg Fotó: Europress/AFP

„A csapat belül egészen nyugodt maradt. Az elmúlt két hétben megpróbáltuk megérteni a helyzetet és felzárkózni, ami nem volt egyszerű. Nyilván valamit nem vettünk észre, hiszen a téli teszteken nagyon jó volt az autónk. Nem tudjuk, hogy ez hova tűnt az első versenyen, de reméljük, hogy megtaláltuk és meg tudjuk oldani a problémákat.” – magyarázta a német. „Az is ki fog derülni, hogy tanultunk-e az előző hétvégéből. Visszanézve, a gyors kanyarok kivételével minden meglehetősen lassú volt. Valami nem volt rendben az autóval.”

Leclerc, aki a Vettel mögött az ötödik helyen zárta az Ausztrál Nagydíjat, egyetértett csapattársával, és azt hangsúlyozta, hogy a lényeges problémák nem az autó tervezésével vannak, és Bahreinben javulniuk kell.

„Szerintem a mentalitás rendben van, és ezt kell megtartatunk egész évben.Tisztában vagyunk azzal, hogy még sok dolgunk van, de biztos vagyok benne, hogy a csapat mindent meg fog tenni, hogy az autó javuljon.” – mondta Leclerc.

„Nem hiszem, hogy alapvető problémák lennének az autó kialakításában, és ebben teljesen biztos vagyok. A finomhangolásról van szó. Ahogy korábban is mondtam, nem gondolom, hogy az autó valós teljesítményét láttuk Ausztráliában. Mindannyiban biztosan vagyunk abban, hogy már itt Bahreinben is jobbak lehetünk.” – vélekedett a monacói.

Amiben bízhat a Ferrari Bahreinben, az Vettel formája, aki négy alkalommal tudott itt nyerni, többször, mint bárki.

És, hogy mi a titka az itteni motivációjának? „Szeretem a trófeát! Szerintem ez a legjobb trófea, de komolyan. Nehéz, mint ahogy annak is kell lennie. Szépnek és ezüstnek nem kell lennie, de tök jó, hogy nagy és nehéz.”

Hozzászólások