Forma-1 - A Ferrari elleni előzés bizonyítja a Honda-motor erejét
A Ferrari elleni előzés bizonyítja a Honda-motor erejét
Fotó: Europress/AFP

A Ferrari elleni előzés bizonyítja a Honda-motor erejét

Németh DánielNémeth Dániel
2019/03/24 18:57
Max Verstappen az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon bemutatott egy fantasztikus előzést a ferraris Sebastian Vettellel szemben, amivel megkaparintotta a harmadik helyet Melborune-ben. Toto Wolff úgy gondolja, ez a manőver is azt bizonyítja, hogy a Red Bull versenyképesebb lett a Honda-motorral.

A szezonkezdet előtt pár héttel mutatták be a 2018-as idényt feldolgozó, Drive to Survive című netflixes sorozatot. Habár a tízrészes dokusorozatban a Ferrari és a Mercedes nem vállalta a részvételt, néhány izgalmas és emlékezetes pillanatot így is sikerült megörökíteni. Ezek közül messze a Red Bull és a Renault se veled, se nélküled kapcsolata a legérdekesebb, annál is inkább, mivel előbbi 12 év után úgy döntött, 2019-t új motorszállítóval kezdi.

Cyril Abiteboul: Most szükséged van egy pilótára és egy motorra.
Christian Horner: Maradt még pénzetek motorra, most, hogy mindent elköltöttetek a pilótára? 

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke évről évre nyíltabban kritizálta a Renault erőforrását, amin mondjuk kár is lenne csodálkozni. Tavaly azokon a pályákon, ahol a motorerőnek kevesebb szerep jutott, a Red Bull rendre jó teljesítményt nyújtott, viszont a többi versenyen lemaradt a megbízhatóbb és erősebb erőforrással rendelkező Mercedes-Ferrari páros mögött. Toto Wolff úgy látta, Melborune-ben látványos volt az előrelépés a Hondával.

"Mindannyian láttuk, hogyan falta fel Sebastiant a hármas kanyar felé menet" - nyilatkozta a Mercedes főnöke. "Hatalmas erő volt bennük, és az, hogy ilyen erősen tértek vissza, boldoggá tesz, mert nagyon jó társaságról és kiváló emberekről van szó. Ezzel a kombinációval a Red Bull egyértelműen veszélyforrássá vált. Ilyen szintű teljesítménnyel számolni kell velük a világbajnokság szempontjából" - folytatta Wolff.

 

Lewis Hamilton, a vébé címvédője egyetértett főnökével az erőviszonyokat illetően. "Ott vannak velünk a Red Bullok" - fogalmazott az ötszörös világbajnok. "Úgy gondolom, mi hárman nagyon-nagyon jó csatákat vívunk majd az idény során. Emlékszem, hogy gyerekként azon nőttem fel, hogy Ayrton Senna a Hondával versenyzett. Akkoriban meghatározó erőnek számítottak, és jó azt látni, hogy most ilyen szinten tartanak."

Fontos volt a jó kezdés a Honda számára is, hiszen az F1-be való 2015-ös visszatérése óta nem sok sikerélményben volt része. Első három szezonjában jobbára gyengeségével és megbízhatatlanságával tűnt ki a mezőnyből, ami 2017 végén a McLarennel való együttműködés végéhez vezetett. Tavaly a Toro Rosso partnereként szerepelt a Honda, és egy negyedik helyet sikerült is megszereznie, idén pedig még tovább lépett a japán márka.

via motorsport.com

Hozzászólások