Formula 1 - A Ferrari csapatfőnöke nem hibáztatja csapatát
A Ferrari csapatfőnöke nem hibáztatja csapatát
Fotó: Europress/AFP

A Ferrari csapatfőnöke nem hibáztatja csapatát


2018/11/24 12:38

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene tagadja azt, hogy a csapata vagy a pilótái szezon közben elkövetett hibái miatt nem nyert a világbajnoki címeket idén az olasz istálló. 

A Mercedes az előző, Brazil Nagydíjon nyerte meg a konstruktőri bajnokságot a Ferrari előtt, Lewis Hamilton pedig egy futammal korábban szerezte meg az egyéni címet Sebastian Vettel elől. Pénteken, a csapatfőnökök sajtótájékoztatóján, Arrivabene ragaszkodott ahhoz, hogy „nem helyes” a hibáikat okolni a Ferrari vereségéért.

„Nagyon jó formában kezdtük a szezont. Ahogy Sebastian is elmondta, ő is követett el hibákat, Monzától pedig mi nem voltunk ott az autóval. Ezek tények" – mondta az olasz szakember. „Nem akarok sem a csapatra, sem a pilótára mutogatni. Ha veszítünk, akkor együtt veszítünk. Ha nyerünk, akkor együtt nyerünk. Ennyi.”

Arrivabene azt is mondta, hogy szerinte az olasz csapatnak rendszeresen kettős győzelmeket kell szereznie ahhoz, hogy esélyük legyen a bajnokságban: „Eleget kell nyerned ahhoz, hogy bajnok legyél. Különben a többi csapat teljesítményétől fogsz függni. Az elképzelés, amivel nyerni elehet elég egyszerű. A kettős győzelmek nem lehetnek különleges alkalmak, ezeknek szokássá kell válniuk. Így megváltozik a gondolkodásmódod is: harcosból győztes leszel.”

Az olasz csapat hat versenyt nyert a szezon során, a Mercedes tíz győzelmével szemben. Azonban, amíg a rivális négyszer aratott kettős győzelmet, addig a Ferrarinak ez egyszer sem sikerült.

000_1AO4F1.jpg Fotó: Europress/AFP

Az Abu Dhabi Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Sebastian Vettel elmondta, a csapatának jövőre „erősebb csomagra” lesz szüksége. „Persze, megvoltak a magunk pillanatai a szezon során, amikor erős versenyeinek voltak, de voltak olyan versenyeink is, amikor nem voltunk nagyon erősek és nem voltunk elég gyorsak" - idézi a német pilótát a Racefans.

„Összességében, a sebesség a döntő és szerintem sokkal többször hiányzott némi sebességünk, mint nem. Úgy gondolom, hogy keményen dolgozunk és szerintem megvan a motiváció, hogy megtegyük azt az utolsó lépést, ami még hiányzik.” – tette még hozzá Vettel.

Klein Réka írása

Hozzászólások