Forma-1 - A Ferrari pilótái szabadon versenyezhetnek
A Ferrari pilótái szabadon versenyezhetnek
Fotó: Europress/AFP

A Ferrari pilótái szabadon versenyezhetnek

Klein RékaKlein Réka
2019/04/12 15:29
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint Sebastian Vettelnek van a legnagyobb esélye a világbajnoki címre, ezért a csapat őt részesíti előnyben, de hangsúlyozta, hogy a pilótái továbbra is szabadon versenyezhetnek.

Binotto már az előszezonban jelezte, hogy Vettel nagyobb tapasztalata miatt a csapat a négyszeres világbajnokot fogja támogatnia a szezon elején.

A Ferrari már Ausztráliában arra kérte másik pilótáját, Charles Leclerc-et, hogy a verseny végén maradjon a német mögött. Majd a pozíciója tartására kérték Bahreinben is, Leclerc azonban nem foglalkozott a csapatutasítással és megelőzte a versenyt vezető csapattársát.

„Csapatként mindenképp a csapat érdekeit kell előtérbe helyeznünk, hogy a verseny végén a lehető legtöbb pontot szerezzük meg.” – idézi Binottot a Motorsport Week. „Ahogy már a szezon kezdetekor elmondtam, ha lesz egy 50-50%-os helyzet, és döntést kell hoznunk, akkor Sebastiant fogjuk előnybe hozni, csupán azért mert neki van több tapasztalata a csapattal a Forma–1-ben. Négy világbajnoki címet nyert, és számunkra ő az a pilóta, aki képes lehet idén versenybe lenni a világbajnoki címért.”

Mindazonáltal Binotto elmondta, hogy ez az irányvonal megváltozhat, és elismételte, hogy a versenyzők szabadon harcolhatnak egymással a pályán.

000_1FL1E6.jpg Fotó: Europress/AFP

„Ebben mindkét pilótával megegyeztünk. Néhány futam után valami miatt – balszerencse vagy valami más – változhatnak a dolgok, és akkor a helyzetünk is változni fog.” – tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke. „A pályán azonban szabadon versenyezhetnek. Szerintem, ha a pályán az egyikük gyorsabb, akkor egészen biztosan őt fogjuk előnybe hozni.”

Binotto kitért Leclerc bahreini helyzetére is: „Szerintem Charles-nak meg volt a lehetősége a pole-ra Bahreinben, meg volt a lehetősége, hogy a győzelemért harcoljon. Bahreinben pozícióban volt."

Hozzászólások