Forma-1 - A Daily Mail már tudja: Button lesz Alonso csapattársa
A Daily Mail már tudja: Button lesz Alonso csapattársa
Fotó: Europress/Getty

A Daily Mail már tudja: Button lesz Alonso csapattársa

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2014/12/11 09:31

A Daily Mail információi szerint Jenson Button lehet a McLaren Honda istálló másik pilótája. Mint ismeretes a wokingiak megszerezték a Ferraritól Fernando Alonsót, igaz hivatalosan még nem jelentették be a spanyol érkezését. Az angol lap szerint Button jóval kevesebb pénzért írt alá Ron Dennis csapatához, ám ebben az ügyben sem volt még bejelentés, a brit csapat 11 órakor tart sajtótájékoztatót.

Jenson Button 2010-ben szezononként 6 millió fontért írt alá a McLaren csapathoz (2014-ben 12 millió fontot tett zsebre), ahol idén lejárt a szerződése és egészen a mai napig nem lehetet tudni, hogy hol folytatja F1-es pályafutását, vagy hogy folytatja-e egyáltalán a száguldó cirkuszban. A szezon végén már mindenki nyílt titokként kezelte, hogy a wokingi istálló megszerezte Fernando Alonsót, ám a másik pilóta kilétéről csak találgatásokat lehetett hallani. A jól értesültek szerint a 2015-ös idényre fennmaradó pilótahelyért a 2009-es világbajnok Jenson Button, a Mclaren-programból érkezett és a 2014-es szezont 11-ként záró Kevin Magnussen, valamint a csapat GP2-es versenyzője, Stoffel Vandoorne  verseng. A "casting" minket is megihletett annak idején, ám a pilótakérdést mindezidáig jegelték Dennisék.

A Daily Mail már tudja, hogy Button marad. Hivatalos bejelentés 11 óra után várhat

A McLaren viszont ma 11 órára meghirdetett egy sajtótájékoztatót, melyen a hírek szerint fontos bejelentéseket fognak nyilvánosságra hozni. Benfentes információk szerint a sajtótájékoztatón az új szponzorral és a pilótakérdéssel kapcsolatban is várható bejelentés. A Daily Mail viszont már meg is szellőztetette, hogy Jenson Buttonra esett Ron Dennisék választása, aki jóval kevesebb pénzért is hajlandó volt aláírni, így ő lehet a szezononként 25 millió fontot kaszáló Fernando Alonso csapattársa 2015-ben. Button szerződését állítólag a részvényesek és a Honda is erőltette, utóbbival a 34 éves brit autóversenyző korábban szoros kapcsolatot ápolt még a BAR Honda pilótájaként, amely később a Honda gyári csapata lett.

Jenson Buttont valószínűleg nem az anyagiak motiválják az új szerződéssel kapcsolatban, hiszen a rutinos pilóta kollégája, Lewis Hamilton mögött 63 millió fontos vagyonnal a második leggazdagabb sportoló Nagy-Britanniában.

A Daily Mail értesüléseit senki sem erősítette még meg, igaz nem is cáfolta. Aki biztosra akar menni, az 11 óra környékén tartson honlapunkkal, ahol folyamatosan beszámolunk a McLaren háza tájáról érkező legfrissebb hírekről.

Hozzászólások