Technikai - F1: Három autó a láthatáron!
F1: Három autó a láthatáron!
Fotó: Europress/Getty

F1: Három autó a láthatáron!


2014/09/19 19:03

A Szingapúri Nagydíj előtt már felborzolta a kedélyeket a rádióüzenetekkel kapcsolatos "mizéria", de biztos az is kiüti majd a biztosítékot sok csapatvezetőnél, amit a F-1 ura minap állított. Bernie Ecclestone ugyanis jövőre könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy a legjobb nyolc csapat három autója fog szerepelni a Forma-1 futamain.

Az F-1 vezetője szerinte jobb lenne, ha a 2015.évi világbajnokságon a legjobb istállók több autóval versenyeznének, mint a „gyengébb” csapatok által „felduzzasztott” mezőnyben 2 pilótával állnának rajthoz. Az hogy ez a javaslat bizonyára terítéken van az FIA előtt, arról a Williams egykori elnökének megjegyzése lehet árulkodó, amit az Olasz Nagydíj után tett: „Ez az utolsó év, hogy úgy látjuk a Forma-1-et, mint most. Jövőre 8 istálló indul, sokuk 3 autóval.” – áll Adam Parr twitter bejegyzésében.

Ecclestone nyíltan beszél a kérdésről: „Én inkább látnék három Ferrarit a pályán, vagy egyéb más top csapat autóit, mint a szenvedő istállókat a versenyeken.”

Ki tudja, lehet, hogy a rádiózás betiltása csak a kezdet a jövő évi szabálymódosítások sorában, és igaza lesz Ecclestone-nak, hogy még nincs vége az újításoknak.

Hozzászólások