EWC - Világbajnoki hajrá Suzukában
Világbajnoki hajrá Suzukában
Fotó: Europress/AFP

Világbajnoki hajrá Suzukában

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/07/22 11:47

Már csak egyetlen futam maradt hátra a motoros Endurance vb-ből, mégsem a világelitet várják Japánban a dobogó legfelső fokára.

Hagyomány, hogy a 8 órás Suzukai motorverseny teljesen felborítja azt az erősorrendet, amelyet év közben megszoktunk. Valamiért a japánok sokkal többre tartják a saját futamukat, mint a világbajnokságot, ezért a nagy gyártók külön készülnek Suzukára.

Annyi máris bizonyos, hogy a Yamaha Factory Racing Team komoly erőfeszítéseket fordít arra, hogy sorozatban ötödször is elhódítsa a trófeát. A hangvillások ugyanakkor mesterhármast akarnak elérni az utóbbi két év győztes triójával (Katsuyuki Nakasuga, Alex Lowes, Michael van der Mark), ami történelmi tett lenne. Előzetesen a Kawasaki Racing Team jelezte, hogy mindent megtesz a trónfosztásért, s a nevezési lista szerint (Jonathan Rea, Leon Haslam, Toprak Razgatlioglu) valóban komolyan gondolják a feladatot. S hogy teljes legyen a lista, a Honda HRC is mindent bevet a csapat 28. győzelméért Suzukában, így tehát három húzó márkával lehet számolni a futamon.

Az óriások mellett kissé eltörpülnek a vb-címért harcolók. Annyi bizonyos; nevezettek a futamgyőzelemért csak akkor tudnak ringbe szállni, ha valamelyik gyártónak gondja akad. Így a mezőny valószínűleg kettészakad, és a bajnokság élén tanyázó Gilles Stafler vezette Team SRC Kawasaki France, valamint a címvédő F.C.C. TSR Honda méri össze erejét a hajrában. Az SRC ráadásul először hódíthatja el a világbajnoki trófeát, az F.C.C. TSR pedig másodszor nyithat új fejezetet az Endurance vb történelemkönyvében.

A szokásoknak megfelelően az Eurosport ezúttal is teljes egészében élőben közvetíti a Suzukai 8 órásat vasárnap reggel 4:15-13:00-ig.

     

Hozzászólások