EWC - Sok mindenről dönt Oschersleben
Sok mindenről dönt Oschersleben
Fotó: Europress/AFP

Sok mindenről dönt Oschersleben


2019/06/06 10:41

Vasárnap az utolsó előtti EWC futamra kerül sor Németországban, ahol a világkupa sorsa eldől.

Ezúttal nem a világbajnokság beharangozója kerül a sor elejére, hiszen a vb teljesen nyitott, és július végén avatnak bajnokot, ám a „kistestvér” világkupa befejeződik az Oschersleben-i 8 óráson. Jelenleg a GERT56 by GS Yuasa vezeti a Superstockot, de három rivális is 11 ponton belül követi őket; sorrendben Junior Team LMS Suzuki, BMRT 3D Maccio Racing és Moto Ain. Rajtuk kívül még a Team 33 Coyote Louit Moto is harcba szállhat a végső címért, miután legutóbb Szlovákiában dobogósok voltak. A Slovakia Ringen rendkívül fordulatos küzdelmet hozott a 8 órás, remélhetőleg így lesz ez a német pályán is.

A világbajnokságból hátralévő két forduló kimenetele megjósolhatatlan. Az összetettben lépéselőnybe került a Suzuki Endurance Racing Team (SERT), mivel a Team SRC Kawasaki France nagyon elrontotta a szlovákiai futamot. A két gyári támogatottságú csapatnak 30 pont az előnye az üldözőkkel, azaz a Honda két egységével és a YART Yamahával szemben.

Itt érdemes kiemelni a gyáriak közé beékelődő privát istállót, a Wepol Racinget. Szlovákiában és Le Mans-ban egy hajszálon múlt a dobogós eredményük. A Rico Penzkofer által irányított gárda komoly fejfájást okozhat a többieknek, annak ellenére, hogy anyagi forrásaik jóval szűkösebbek, mint a gyártóké. A Wepol Racing rendkívül erős triót állít ki, hisz Sheridan Morais, Daniel Webb és Michael Laverty a képességei alapján bármelyik gyári csapatba bekerülhetne.

A tradicionális Oscherleben-i 8 órásat szinte teljes egészében élőben közvetíti az Eurosport2 vasárnap délután. A közvetítések időpontjai: 12:55-14:00; 16:45-21:30.


Hozzászólások