EWC - Győzelemre tör a Yamaha
Győzelemre tör a Yamaha
Fotó: Europress/AFP

Győzelemre tör a Yamaha

Csaba VörösCsaba Vörös
2019/06/07 13:53
A hangvillások bemutatták az egységüket a közelgő Suzukai 8 órásra, s a győztes csapaton ne változtass elvet követték.

Sorozatban az ötödik sikerüket akarják elérni a július végi legendás futamon, s ismét Katsuyuki Nakasuga, Alex Lowes és Michael van der Mark hármasa vezeti majd a motorokat. A Yamaha Factory Racing Team ugyanakkor különleges külcsínnel is készül a megmérettetésre; a festéssel az 1985-ös Tech 21 Shiseido motorra emlékeznek meg. Abban az esztendőben először állt rajthoz a gyár a futamon Kenny Roberts és Tadahiko Taira közreműködésével, és két évvel később nyertek először a Martin Wimmer, Kevin Magee párossal. 

A 2019-es esztendő mondhatni rendhagyó lesz. Arra számít a Yamaha, hogy ismét a Kawasaki Team Green és a HRC Honda lesz a két ellenfele. A cél pedig nem más, mint folytatni a 2015 óta tartó győzelmi sorozatot. A történelmi tett mellett az is történelmi lenne, ha a van der Mark, Lowes, Nakasuga trió mesterhármast érne el. Korábban erre még nem volt példa.

Wataru Yoshikawa csapatmenedzser a sajtó előtt leszögezte a célokat. „Sohasem könnyű megnyerni ezt a 8 órás versenyt, de idén 220 kört akarunk megtenni a győzelemhez, tavaly 199 is elég volt. A HRC Honda motorosa, Takumi Takahashi elképesztő kört ment áprilisban, ami másfél másodperccel volt jobb a tavalyi rekordidőnél. Ugyanakkor ott van még a Kawasaki, ők a KRT révén teljes gyári egységgel lesznek jelen, tehát kiélezett harccal kell számolnunk. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy sorozatban ötödször is mi legyünk a legjobbak.” 
Hozzászólások