Egyéb - Újabb további halasztásokokat, intézkedéseket vezettek be a sportban világszerte
Újabb további halasztásokokat, intézkedéseket vezettek be a sportban világszerte
Fotó: Europress/AFP

Újabb további halasztásokokat, intézkedéseket vezettek be a sportban világszerte

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/27 15:58
A nemzetközi sportéletben pénteken is újabb halasztásokat, változásokat, valamint különböző intézkedéseket jelentettek be a koronavírus-járvány miatt.

Az első kettőhöz hasonlóan a golfozók idei harmadik Major-versenyét, a június 18-21. közötti US Opent is elhalasztották. A viadalt helyi sajtóhírek szerint még a nyáron szeretnék megrendezni és nincs tervben, hogy változna a helyszín. A US Opennek minden évben más pálya ad otthont, az ezévi tornának a New York állambeli Mamaroneckben található Winged Foot golfklub a házigazdája.

Az áprilisra kiírt US Masterst és a májusban esedékes PGA Championshipset már korábban elhalasztották.

A járvány miatt leállított észak-amerikai kosárlabdaliga, az NBA vezetősége úgy döntött, hogy vezető beosztású, az a legjobban fizetett közel száz alkalmazottjának fizetését 20 százalékkal csökkenti, amíg a bajnokság áll.

Az NBA ezzel követi a jégkorongliga (NHL) és a NASCAR autóssorozat példáját, melyek már korábban jelezték a bércsökkentéseket.

Noha bő egy héttel ezelőtt az olasz sportminiszter úgy nyilatkozott, ha a koronavírus-járványban kedvezően alakul a helyzet, akkor május 3-án folytatódhat az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, Vincenzo Spadafora szerint most már erre gyakorlatilag semmi esély sincs.

A tárcavezető pénteken azt mondta, a folytatásról az Olasz Labdarúgó Szövetség illetékesei döntenek majd. Az is elképzelhető, hogy lezárják a szezont, de a késő nyári befejezés is ott van a lehetséges forgatókönyvek között.

A Real Madrid felajánlotta otthonát a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez. A spanyol futballklub honlapján jelentette be, hogy a Santiago Bernabéu Stadionban különböző cégek, vállalkozások és sportszervezetek által felajánlott adományokat fognak tárolni. Az orvosi felszereléseket és egyéb támogatásokat az egészségügyi hatóságok iránymutatásával a szükségeknek megfelelően osztják majd szét.

A Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) pénteken jelentette be, hogy a májusra Chateauroux-ba tervezett olimpiai kvalifikációs koronglövő Európa-bajokságot és a plzeni európai olimpiai kvalifikációs puska, pisztoly viadalt is törli.

Az atlétikai Gyémánt Liga szervezői azt követően, hogy a sorozat első három viadalát - Dohában és két kínai helyszínen - már elhalasztották, újabb három verseny időpontját tolták el: Stockholm május 24-én, Nápoly május 28-án és Rabat május 31-én lett volna házigazda.

MTI

Hozzászólások