Egyéb - Ma 19 éves az autósport történetének legnagyobb előzése – videóval!
Ma 19 éves az autósport történetének legnagyobb előzése – videóval!
Fotó: Europress/Getty

Ma 19 éves az autósport történetének legnagyobb előzése – videóval!

Baranyai BalázsBaranyai Balázs
2015/09/08 18:14

„The Pass” Amerikában csak így emlegetik a legnagyobb és egyben legvitatottabb előzést, amit egy élő legenda vitt véghez. Alex Zanardi akkor nem csak egy versenyt nyert meg, hanem egy mítoszt épített maga köré – ő az egyedüli és megismételhetetlen. Aki látta őt vezetni, sosem felejti el.

1996-ot írtunk. A szezon a végéhez közelgett, a Laguna Seca-i pályán pedig a jól megszokott napsütés és forróság fogadta a CART-széria mezőnyét. A Target Chip Ganassi Racing mind a két versenyzőjével felért a csúcsra: Jimmy Vasser itt biztosította be a bajnoki címét, Alex Zanardi pedig a dobogó tetején ünnepelhetett – ahogy azt ma Chip Ganassi a twitteren is megjegyezte: „Ez a futam sokkal inkább az előzésről marad híres a dugóhúzóban.” – és igaza van.

Aki ismeri a pályát, annak nem kell bemutatni a „dugóhúzót”. Egy bal jobb kanyarkombinációról van szó a pálya közepén. Különlegességét a hatalmas szintkülönbség adja: egyedülálló élmény ott vezetni, mintha pár másodperc erejéig az autó vadászgéppé változna. Elméletileg lehetetlen ott előzni, de a szűk hely ellenére a nagyoknak valahogy így is sikerül utat találniuk: Valentino Rossi, vagy Marc Marquez is itt hajtotta végre élete előzését, habár ők motorral, nem pedig autóval tették mindezt.

Zanardi nem csak előzött egyet abban a kanyarban, hanem az utolsó körben tette mindezt. Brian Herta fél körrel a verseny vége előtt maradt alul az olasszal szemben, aki lélegzetelállító manőverrel került elé. Viszont amilyen bravúros volt ez a mozzanat, annyira meg is osztotta az embereket – Zanardi részben elhagyta a pályát, de a versenybírák nem léptek közbe, így a „The Pass” szabályosnak minősült.

„Azóta a nap óta én egy más ember vagyok. Nagyon sok szurkolót nyertem magamnak akkor és rengeteg vitát is generált ez az eset, de máig ez az ami életben tart, márpedig aznap én igazán éltem.” – nyilatkozta évekkel később Zanardi.

Ez az eset nagyon beindította az ő karrierjét, hiszen a következő és az azutáni szezonban is bajnoki címet szerzett a Chip Ganassi Racing versenyzőjeként, ám a folytatás elég fordulatosra sikerült. Kétszeres CART-bajnokként visszatért a Formula 1-be, ahol viszont nem volt túl sikeres a gyengécske Williamsszel, így 2001-ben visszaköltözött Amerikába, korábbi sikerei helyszínére. Ebben a szezonban történt vele az a baleset, amely a már említett mítosz újabb oszlopát adja: Németországban, a Lausitzringen zajlott épp a futam, amikor hirtelen 13 körrel a vége előtt hatalmas baleset történt: az ütköző Zanardi mind a két lábát elvesztette, ami óriási csapás volt neki és az autósportnak is.

Aki viszont azt gondolta, hogy ezzel véget ér ez a pályafutás, az tévedett! Zanardi egy speciálisan neki épített autóban tért vissza, méghozzá a túraautózás világában. A WTCC-ben futamgyőzelemig vitte, majd más irányban is kipróbálta magát: a 2012-es londoni paralimpián két aranyérmet szerzett.

2013-ban Chip Ganassi nekiadta a '96-os viadalon használt Reynard 961/Hondát, amelyet a sportág szentélyének számító Indianapolisban adtak át neki. A „brickyard”-on átadott autó végül Olaszországban kötött ki, az átadás helyszíne viszont több volt, mint jelzésértékű:

„Technikailag igen, tudnék indulni Indianapolisban. Sok kitűnő versenyző meghalna a lehetőségért, hogy egy olyan jó csapatban versenyezzen, mint amilyen chipé. De ezt a dolgot tisztázni szeretném: Chipnek nincs szüksége Alex Zanardira ahhoz, hogy versenyképes legyen. Részemről tudom hogy ez lehetséges, de az én koromban már nincs meg az a képesség, hogy végig tudjak koncentrálni egy szezonon keresztül, mint a 20-as éveimben. Más dolgokon kell, hogy járjon az eszem.” – idézi szavait az motorsport.com az átadás napjáról.

Érdekes viszont egy nem is olyan rég szárnyra kapott pletyka, miszerint a jövő évi Indy 500-on akár már őt is láthatjuk – erre utalt egy twitter üzenetben is: „Ha kívánhatnál egyet elmennél Le Mansba vesrenyezni? Nem, egy tökéletes világban én biztos, hogy az Indy-t választanám! És hogy kivel? Csak chip hívását fogadnám el. Ez minden.” A dolog tehát abszolút lehetséges, az pedig egy őrületesen nagy durranás lenne, ha pont a 100. Indy 500-on láthatnánk őt viszont.

„Amikor én sikeres voltam a kerékpárban, az nem azért volt mert az könnyű, hanem mert volt időm. Az Indianapolisban való versenyzést nem lenne könnyű összehozni, de én hiszem, hogy elég szenvedélyes vagyok a sport iránt és megvannak a képességeim, hogy a volán mögé üljek. Ha egyszer eljönne az alkalom, kíváncsi lennék és érdekelne a dolog. Indianapolis sosem volt gyerekkori álmom. Az én álmom az volt, hogy egy vörös autóval (Ferrarival) Imolában előzzem meg Jody Schecktert – aki az én gyerekkori hősöm volt – az utolsó kör utolsó kanyarjában.” – zárta Zanardi.

Hát, ha nem is Olaszországban, ha nem is egy Ferrarival és nem is épp Scheckter ellen, de azért nagyjából sikerült megvalósítani az álmot. Végrehajtani a tökéletes előzést egy vörös autóban (Ganassi Honda) a Laguna Seca-i verseny utolsó körében, a világ leghírhedtebb kanyarjában. Egy olyan előzést, amelyről még 19 évvel később is beszélnek. Respect.

Hozzászólások