Egyéb - Legkorábban július 13-tól folytatódhat a teniszidény, további halasztások a sportvilágban
Legkorábban július 13-tól folytatódhat a teniszidény, további halasztások a sportvilágban
Fotó: Europress/AFP

Legkorábban július 13-tól folytatódhat a teniszidény, további halasztások a sportvilágban

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/03 09:37
A koronavírus-járvány miatt továbbra is folyamatosak a halasztások és a törlések a nemzetközi sportéletben, ami jelentősen átalakítja a versenynaptárt.

A wimbledoni tenisztorna törlése után egy nappal az ATP és a WTA a teljes füves pályás szezont kihúzta a versenynaptárból, így leghamarabb július 13-tól folytatódhat a nemzetközi teniszidény. A férfi tornákat szervező ATP, illetve a női sorozatot lebonyolító WTA honlapjának csütörtöki tájékoztatása szerint a férfiak biztosan nem lépnek pályára júniusban 's-Hertogenbosch-ban, Stuttgartban, a londoni Queen's Clubban, Halléban, Mallorcán és Eastbourne-ben, míg a nők nem gyűjthetnek pontokat 's-Hertogenbosch-ban, Nottinghamben, Birminghamben, Berlinben, Eastbourne-ben és Bad Homburgban.

A tokiói olimpia jövő nyárra halasztása után a Világjátékok szervezői bejelentették: az eredetileg 2021. július 15. és 25. között kitűzött eseményt egy évvel elhalasztják, és 2022. július 7. és 17. között rendezik meg az egyesült államokbeli Birminghamben. Az eseményen 33 sportág nem olimpiai számai képviselői szerepelnek, több mint 100 országból összesen mintegy 3600 sportoló vesz részt a megméretésen.

A várakozásoknak megfelelően elhalasztották a gyorsaságimotoros-világbajnokság május 17-re tervezetett franciaországi futamát is, amely a versenynaptár többszöri átszervezését követően Moto GP-ben a szezon nyitóversenye lett volna. Az idei kiírásában az idény katari nyitányán, március 8-án csak a Moto2 és a Moto3 küzdelmeit rendezték meg, a soron következő thaiföldi, texasi és argentin viadalt viszont már őszre halasztották, míg a szintén elhalasztott Jereznek és Le Mans-nak nem találtak új időpontot. A következő futam a naptárban a május 31-i, mugellói esemény, amelyet egy héttel később a barcelonai verseny követ. Ezek megrendezése azonban ugyancsak rendkívül bizonytalan, tekintve, hogy Európa két legsúlyosabban fertőzött országa az olasz és a spanyol.

Az Európai Röplabda Szövetség honlapján azt közölte, hogy a nehéz helyzetre tekintettel nem várja meg az idény hivatalos végét, hanem már most folyósítja az európai kupaküzdelmekben érintett kluboknak járó pénzdíjat. Összesen 2,6 millió eurót folyósítottak az együtteseknek, a pénzdíjból magyar részről a Bajnokok Ligája főtábláján hat vereséggel zárt Vasas Óbuda részesült.

A harmadik forduló mérkőzéseivel a hét végén, péntektől folytatódik a fehérorosz labdarúgó-bajnokság - írta csütörtökön a Szport Ekszpressz. A moszkvai sportújság hírében a fehérorosz szövetség sajtótitkárának kijelentésére hivatkozott. Alekszej Alejnyik azt közölte az orosz lappal: semmiféle döntés nincs arról, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztenék a bajnokságot. Az utóbbi napokban ugyanakkor a fehérorosz futballklubok képviselői és szurkolók sorra aggodalmukat fejezték ki a világjárvány kiváltotta helyzettel kapcsolatban, és azt mondták, hogy félnek a szezon folytatásától.

A Dán Labdarúgó Szövetség szerint a tervezettnél egy évvel később, 2022-ben rendezik meg a női Európa-bajnokságot. A szervezet közölte: a 16 csapatos torna halasztásáról az európai szövetség (UEFA) már megállapodott a tagszervezeteivel, valamint a házigazda angolokkal. Ennek ellenére a hivatalos bejelentés még nem történt meg.

Az FC Barcelona után a spanyol labdarúgó-bajnokság élcsapatai közé tartozó Atlético Madridnál is 70 százalékkal csökkentették a játékosok és az edzői stáb tagjainak fizetését a járvány idejére. A fővárosi klub vezetésének döntését az Atlético sajtószolgálata tette közzé, a megállapodást a csapat összes játékosa aláírta. A La Liga szezonját március 12-én szakították félbe először két fordulóra, később azonban meghatározatlan ideig elhalasztották a folytatást.

A görög labdarúgó-bajnokságban érdekelt klubok vezetői csütörtöki videókonferenciájukon úgy határoztak, hogy a pontvadászatban elrendelt szünetet április 24-ig meghosszabbítják, és az új határidő lejárta előtt döntenek majd az idény esetleges idő előtti lezárásáról. A beszélgetésen a Panathinaikosz vezetősége már most a liga befejezését szerette volna elérni, de az elképzelést csak három másik egyesület támogatta, a döntéshez pedig egyhangú megegyezésre lett volna szükség. A ligát az Olympiakosz 14 pontos előnnyel vezeti a PAOK előtt.

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Ottawa Senators újabb négy tagjáról derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal. A klub nem közölte, hogy játékosok, a szakmai stáb vagy a kiszolgáló személyzet tagjai érintettek. A kanadai fővárosi klubnál korábban két játékosról derült ki, hogy megbetegedtek.

A 2021 júniusára tervezett Maccabi Világjátékok szervezői csütörtökön bejelentették, hogy az eseményt elhalasztják, és így arra majd csak 2022 júliusában kerül sor Izraelben. A közel 10 ezer zsidó sportolót felvonultató rendezvényen 2017-ben több mint 80 ország versenyzői mérték össze tudásukat 40 sportágban.

Ötödször is el kellett halasztani az orosz és az amerikai kevert harcművész, Habib Nurmagomedov és Tony Ferguson összecsapását. Eddig egészségi problémák és betegségek jelentettek akadályt, ezúttal az, hogy a tervezett időpontban, április 18-án nem lehet megrendezni a mérkőzést New Yorkban. Nurmagomedov hajlandó lenne az Egyesült Arab Emírségekben zárt kapuk mögött összecsapni Fergusonnal, ő azonban a jelenlegi helyzetben nem hagyja el otthonát.

Nem rendezik meg május 16. és 24. között Balatonfüreden a szkander Európa-bajnokságot.

MTI

Hozzászólások