Egyéb - Megvan a snooker-vb új időpontja, törölhetik a holland labdarúgó bajnokság hátralévő részét
Megvan a snooker-vb új időpontja, törölhetik a holland labdarúgó bajnokság hátralévő részét
Fotó: Europress/AFP

Megvan a snooker-vb új időpontja, törölhetik a holland labdarúgó bajnokság hátralévő részét

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/22 22:35
Szerdán újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

A Magyar Torna Szövetség kérésére tesztelték koronavírusra a válogatott versenyzőket és az edzőket, ennek során egy sportoló és egy tréner tesztje pozitív lett, ők tünetmentesek, mindenki másnak a tesztje negatív. A MATSZ azonnal intézkedett, és saját költségén fertőtlenítette a Központi Tornacsarnokot. A sportolók továbbra is csak negatív teszteredmények esetén mehetnek edzeni. A tréningek előtt testhőmérséklet-mérésére kerül sor, a szereket és öltözőket állandóan fertőtlenítik, mindössze öten tartózkodhatnak egyszerre a teremben, illetve senki sem utazhat tömegközlekedéssel.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter támogatja a labdarúgó Bundesliga folytatását, de kizárólag zárt kapuk mögött. Hozzátette, az újrakezdésről szóló döntést csak akkor fogják meghozni, ha biztosítható lesz a játékosok egészsége. Bajorország és Észak-Rajna-Vesztfália tartományok vezetői hétfőn kijelentették, hogy szerintük a bajnokság május 9. után folytatható. A Német Labdarúgó Liga csütörtökön dönt arról, meddig hosszabbítja meg a Bundesliga felfüggesztését.

A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) a klubokkal folytatott megbeszéléseket követően szerdán befejezettnek nyilvánította a női bajnokságot és a kupasorozatot. A törlés részletei és következményei a további tárgyalásokat követően, pénteken tisztázódnak. A női élvonal tabelláját a PSV Eindhoven csapata vezette. A KNVB a férfi versenysorozatok hátralévő részét is törölni akarja, de a végső döntés előtt tanácskozik az európai szövetséggel (UEFA). A holland kormány kedden szeptember 1-ig meghosszabbította minden nagyszabású esemény tilalmát.

A svéd labdarúgó-bajnokságban június közepén kezdődhet a játék. Az élvonal április 4-én rajtolt volna, de erre a járvány miatt nem volt lehetőség. A szövetség és a klubok célja az, hogy már idén nyáron nézők előtt rendezhessék a mérkőzéseket, de ez az óvintézkedésektől függ.

Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter tanácskozott a labdarúgó szövetség és a liga vezetőivel, valamint a játékosok és a játékvezetők szervezetének illetékeseivel, ezt követően elmondta, az egészségügyi minisztériummal folytatott megbeszélés után, a következő napokban döntenek arról, mikor állhatnak ismét edzésbe a csapatok.

Az izraeli kormány engedélyezte a labdarúgócsapatoknak, hogy ismét edzésbe álljanak. A gyakorlásokra az egészségügyi minisztérium iránymutatásainak megfelelően kis csoportokban kerülhet sor, a pálya mindkét oldalán tíz játékos edzhet. A profiliga szerint céljuk, hogy május elején már korlátozások nélkül lehessen gyakorolni.

A brazil labdarúgó-bajnokság első és másodosztályának negyven klubja egyhangúlag megszavazta a teljes, 38 fordulóból álló szezon pótlását, annak érdekében, hogy részesüljenek a televíziós közvetítések jogdíjaiból. Mindkét osztályban május elején indult volna a játék, de határozatlan időre elhalasztották a rajtot.

"A tévés pénz eddig is elengedhetetlen volt a klubok számára, de most már létfontosságú a túléléshez" - mondta Edno Melo, a Nautico elnöke.

A jelenlegi tervek szerint Svájcban május elejétől ismét lehet majd - a többi között - teniszezni és golfozni, vagyis olyan sportágakat űzni, amelyek során elkerülhető a testi érintkezés, és betarthatóak a higiéniai előírások.

A Nemzetközi Triatlon Szövetség bejelentette, hogy elhalasztják a világsorozat hamburgi állomását, valamint a vegyes váltó világkupát, amelyre ugyancsak az Elba-parti városban került volna sor. Előbbit július 11-én, utóbbit 12-én rendezték volna. A helyi szervezők, valamint a német és a nemzetközi szövetség illetékesei megpróbálnak új helyszínt és időpontot találni annak érdekében, hogy a versenyeket még az idén meg lehessen rendezni. A június 21-re tervezett hamburgi Ironman-viadalt szintén el kellett halasztani.

Elhalasztották az indonéziai nemzetközi Ironman-versenyt is, amelyre július 4-én került volna sor Lombok szigetén. Az új dátum 2021. július 3.

Szintén elhalasztják a darts csapat-világbajnokságot, amelyet június 18-21-ig Hamburgban rendeztek volna. Ezt az eseményt is idén szeretnék pótolni.

A Kanadai Úszó Szövetség idén nem rendezi meg olimpiai válogatóversenyét, a legjobbak csak jövő áprilisban küzdenek meg az ötkarikás helyekért. Az eredeti tervekhez képest szintén változás, hogy az egyhetes eseményt öt nap alatt bonyolítják le április közepén.

A sznúker-világbajnokságot eredetileg áprilisban rendezték volna, a halasztásról már márciusban döntöttek, most kijelölték az új időpontot, eszerint a 17 napon át tartó viadalra július 19-től kerül sor Sheffieldben.

A Mediterrán Játékokat 2022. június 25-től július 5-ig rendezik meg az algériai Oranban. Az eseményre eredetileg jövő nyáron került volna sor, de a tokiói olimpia elhalasztása miatt új időpontot kellett keresni neki.

Az Európai Kézilabda Szövetség végrehajtó bizottsága pénteken tartja következő online ülését, amelyen a tagok tárgyalnak és döntenek a 2019/20-as szezon hátralévő nemzetközi kupamérkőzéseiről, valamint a következő idény versenykiírásairól is.

MTI

Hozzászólások