Egyéb - Harminc lábműtét után nyer versenyeket a motoros
Harminc lábműtét után nyer versenyeket a motoros
Fotó: Europress/Getty

Harminc lábműtét után nyer versenyeket a motoros


2015/06/10 16:49

Az International Isle of Man TT (Tourist Trophy) Race nevű motorverseny hosszú évekig, évtizedekig a világ egyik legnagyobb presztízsű motorversenye volt - a sportágat követőknek nyilván mind a mai napig ismerősen cseng a verseny neve.

Nos, ezen a versenyen nyert két nap alatt két futamot is a 35 éves brit versenyző, Ian Hutchinson. Mindebben önmagában még nem lenne semmi meglepő, hiszen a motoros korábban is nyert már futamokat, azonban egy rettenetes, 2010-es bukás miatt 30 (!!) alkalommal kellett megműteni a lábát, és egy ideig még annak a lehetősége is fennállt, hogy amputálni kell a testrészt.

Ezek után tért vissza, ült újra motorra, és nyert versenyeket.

Az ember alapvetően már azt is meggondolja, hogy ha valahol valamilyen körülmények között balesetet szenved (legyen az autóban, motorral, biciklivel, sílés közben, stb.), hogy egyáltalán űzze-e még azt a sportágat. Persze a szenvedély és a sportág szeretete általában visszaűzi az embert abba a közegbe, ahol a szörnyűség történt vele, de saját tapasztalatból tudom, hogy nem könnyű például újra sílécre állni egy lábtörés után (és akkor itt még csak lábtörésről beszélünk, nem az amputálás lehetőségéről...).

"Az, hogy megvertem azt az embert, aki a sérülésem óta eltelt négy évben dominálta ezt a kategóriát, még különlegesebbé teszi a győzelmemet" - mondta a hétfői Supersport futam után a keddi Superstockot is megnyerő, Kawasakival versenyző Hutchinson a második győzelme után.

A motoros még 2010-ben, Silverstone-ban egy esős versenyen bukott olyan súlyosan, hogy teljes szezonokat kellett kihagynia a műtétei (még egyszer mondjuk szám szerint harminc) miatt. A bukás után még elcsapta őt egy másik versenyző, emiatt a bal lábában apró darabokra tört a síp- és a szárkapocscsontja is.

Ha valamiből, ebből mindenki meríthet motivációt.

Hozzászólások