Egyéb - Elmarad a Criterium du Dauphine, pozitív koronavírus tesztek az MLS-ben
Elmarad a Criterium du Dauphine, pozitív koronavírus tesztek az MLS-ben
Fotó: Europress/AFP

Elmarad a Criterium du Dauphine, pozitív koronavírus tesztek az MLS-ben

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/02 11:44
A koronavírus-járvány miatt továbbra is folyamatosak a halasztások a nemzetközi sportéletben.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) öt 3x3-as World Tour-verseny halasztását jelentette be. Két eseménynek már megvan az új időpontja is: Manilában augusztus, míg Csengtuban október közepén pótolnák a tornát. Dohát, Mexikóvárost és Utsunomiyát illetően azonban még nincs új időpont. A versenyszám Tokióban mutatkozik be az olimpiai programban.

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) is van már pozitív tesztet produkáló játékos. A liga azt közölte, hogy a Philadelphia Union egyik, nem nevesített labdarúgója a fertőzött személy, akinek enyhe tünetei vannak. Korábbban a Seattle Soundersnél és a New York City FC-nél jelentettek pozitív esetet, de egyikük sem játékos volt. A MLS 2020-as szezonját két fordulót követően március 12-én függesztettek fel.

Miután a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) június 1-ig meghosszabbította az összes verseny felfüggesztését, a szervezők bejelentették a Criterium du Dauphine elhalasztását is. A Tour de France egyik felvezető versenye május 31-én indult volna Clermont-Ferrand-ból, és június 7-ig tartott volna. A szervezők közölték: igyekeznek új időpontot találni a versenynaptárban. Christian Prudhomme, a francia körverseny igazgatója jelezte: május 15-ig döntenek arról, hogy megrendezik-e idén a versenyt, amely június 27-én kezdődne.

000_1HK3MJ.jpgFotó: Europress/AFP

Júniusban sem tartják meg a súlyemelők idei Afrika-bajnokságát - jelentette be a kontinens sportági szövetsége (WFA) - a döntésről a budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő Szövetség adott hírt honlapján. Az idei Afrika-bajnokságot először április 13-tól 20-ig, majd június 15. és 23. között rendezték volna meg Mauritiuson. A WFA az olimpiai kvalifikációs rendszer módosítását követően jelenti majd be az új időpontot.

Argentínában és Brazíliában a klubok hiába akarták - a legtöbb európai egyesülethez hasonlóan - csökkenteni a labdarúgók bérét, utóbbiak ebbe nem egyeztek bele, mert nem látják szükségségszerűnek ezt a lépést.

MTI

Hozzászólások