Egyéb - Álom az álomért: Raúl González által dedikált mez jótékonysági árverése!
Álom az álomért: Raúl González által dedikált mez jótékonysági árverése!
Fotó: Europress/AFP

Álom az álomért: Raúl González által dedikált mez jótékonysági árverése!

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/25 21:17

Tromposch Ádám egy futballszerető, Real Madrid szurkoló, aki most pedig egy alapítvány nagyköveteként szeretne támogatni egy igazán jó ügyet. Az Amigos a gyerekekért Alapítvány munkájához egy dedikált Raúl-mez felajánlásával kíván hozzájárulni. 

Gyerekkoromban nagyon hamar egyértelművé vált, hogy a foci, és leginkább egy klub, egy játékos szeretete határozza majd meg az életemet. Amikor először láttam Raúl Gonzálezt a Real Madridban játszani, már a televízió előtt sem volt kérdéses, hogy eldőlt a sorsom, abban a pillanatban Real Madrid-szurkoló lettem.  Példakép. Talán ez a legjobb szó rá, játékosként és emberileg egyaránt. Az álmom persze mindig az volt, hogy egyszer láthassam őt élőben, Madridban, ami 2010-ben a szüleimnek hála meg is valósult. De az ember mindig új álmokat tűz ki maga elé. Nekem az új cél az volt, hogy egyszer találkozhassak is Raúllal. Az élet és sok szerencse úgy hozta, hogy ez idén év elején megvalósult, beteljesült az álmom, a pillanatot megragadva aláírattam vele két mezt. 

Ádám_Nagykövet_Amigos2.JPG Fotó: Europress/AFP

Már akkor tudtam, hogy az egyik meznek igazán jó célt kell szolgálnia. Mert mindenkinek van egy álma. A gyerekeknek pedig még sok-sok álma vár megvalósításra. A kórházban fekvő beteg gyerekek talán kicsit hátrányból indulnak, hiszen kell nekik a bátorítás, kell melléjük valaki, aki tartja bennük a lelket, aki kiragadja őket a kórházi környezetből, és segít, hogy merjenek álmodni. Az Amigos Alapítvány ilyen csapat, pont ebben segítenek, miközben fejlesztik, és jókedvre derítik a gyerekeket. Példaképek. Nem volt kérdés, hogy éppen ezért őket támogatom ezzel a számomra mindennél többet érő ereklyével. Az én álmom megvalósult, itt az ideje, hogy tegyünk a gyerekek álmaiért is. Ha Ti is támogatjátok az ügyet, akkor már ezer forint is sokat érhet, amivel persze esélyetek nyílik arra is, hogy ezt a számomra mindennél többet érő bekeretezett mezt hazavigyétek. A lényeg a támogatás, segítsünk, hogy az álmom tényleg jó ügyet szolgálhasson, és immáron túllépve az előzetesen megálmodott 307.000 Ft-os célt, tegyünk együtt azért, hogy megduplázzuk azt!  

Az Amigos a gyerekekért Alapítványnál fiatal egyetemisták azzal töltik a szabadidejüket, hogy rendszeresen kórházakat látogatnak, ott pedig beteg gyerekekkel játszanak, segítenek nekik felkészülni a visszatérésre az iskolába, és nyelveket is gyakorolnak velük. Egyszóval, kicsit jobbá, könnyebbé teszik a mindennapjaikat, mosolyt csalnak az arcukra, és segítenek felkészülni a kórház utáni életre. Barátokat és egyben hitet, reményt jelentenek a gyerekeknek. Jelenleg 4 város, 10 kórházában segítenek, de a céljuk, hogy egyszer minden magyarországi onkológiai központban ott lehessenek, és segíthessék a gyerekek mindennapjait, felépülését.

Ebben a célban most Te is segíthetsz, már ezer forint is sokat jelenthet, de a határ a csillagos ég. Én 307.000 Ft-ot adtam meg célul, a kampány november 7-én kezdődött, és december 6-ig tart. Egészen elképesztő, de alig 48 óra alatt, az elmúlt szombat reggelre elértük ezt a célt, így most új álmokat tűztünk ki magunk elé. Innentől egyértelműen az összeg megduplázására hajtunk, én pedig mindent megteszek ezért. És hogy az Alapítvány pontosan mire fordítja mindezt? 

Fő céljuk, hogy egyszer minden magyarországi kórházban segíteni tudják a gyerekeket a felépülésükben. Ehhez persze kell nekik minden nagyobb városban egy bázis, ahol a kreatív ötleteiket meg tudják valósítani, ahol fel tudnak készülni a látogatásokra. Természetesen minden látogatásra visznek apró ajándékokat, valamint saját nyelvkönyveket készítenek, és persze a játékokból, társasból, kártyából, mese és felkészítőkönyvekből sosem elég.

A számomra mindennél többet érő mez egy eszköz mindennek a népszerűsítésére, de természetesen a felajánlott ereklyét a jó ügyet támogatók között a kampány lezárása után kisorsoljuk.

Támogatásotokkal itt tudtok segíteni a jó ügyért, jót tenni pedig mindig jó érzés, ha pedig együtt teszünk valamit, úgy még jobb: 

Ha pedig csak segíteni szeretnétek, de nem akarjátok megnyerni a mezt, akkor kérlek, pipáljátok be a „névtelen maradok” négyzetet – én is így tettem az utalásom után.

Az Alapítványt itt érhetitek el 


Hozzászólások