Technikai - Egy szörnyen időzített telefonnal indult, Rolex óra lett belőle
Egy szörnyen időzített telefonnal indult, Rolex óra lett belőle
Fotó: Wayne Taylor Racing

Egy szörnyen időzített telefonnal indult, Rolex óra lett belőle

LantiLanti
2019/01/29 17:17

Egy elképesztő és egyben rendkívül aranyos történetet mesélt el a múlt hétvégéi Rolex 24h Daytonát megnyerő WTR istálló tulajdonosa arról, hogyan sikerült megszerezni a korábbi F1-es pilótát, Kamui Kobayashit. 

Wayne Taylor alakulata igen nagy izgalmak közepette győzött a piros zászló alatt véget érő egész napos versenyen, úgy, hogy alig néhány körrel a végleges megszakítás előtt szerezte meg a vezetést. 

Ám legalább ennyire rendkívüli történet, hogy miként került be Kobayashi a Fernando Alonso, Renger van der Zande, Jordan Taylor összeállítású egységbe. 

Az egész egy nagyon rosszul időzített telefonhívással kezdődött, ami éjjel háromkor érte a villámgyors japán pilótát.

"Felhívtam őt hajnal háromkor (nála, valószínűleg japánban) és menet közben döbbentem rá, mit is teszek. Gyorsan lecsaptam a telefont, de visszahívott, és megkérdezte: 'ön kicsoda'? Én pedig azt feleltem: Wayne Taylor vagyok, lenne kedved indulni nálunk Daytonában?" - mesélte Taylor a Sportscar365-nek. 

Így lett tehát Kobayashi a WTR istálló pilótája, és így került a győzteseknek járó Rolex óra a csuklójára. Márciusban viszont - Alonsóval együtt - már ismét a Toyotát vezeti majd az Endurance Világbajnokság sebringi versenyén. 

50762702_1893639927430009_3924125354213507072_o.jpg

Hozzászólások