Technikai - Dupla élvezet a szomszédban
Dupla élvezet a szomszédban
Fotó: Europress/AFP

Dupla élvezet a szomszédban

Csaba VörösCsaba Vörös
2019/05/08 17:07

A Slovakia Ringen folytatódik a hosszú távú motoros világbajnokság (FIM EWC) és a WTCR, a magyar határtól néhány kilométerre.

Szombaton ennél jobb lehetősége nem is lehet azoknak a motorozást kedvelőknek, akik élőben szeretnék megtekinteni a sorozatot. Magyar csapat ugyan továbbra sincs a nevezési listán, de a 32 csapatos mezőny látványos versenyt ígér a 8 órás rajtja előtt. A közel 6 kilométer hosszú pálya elnyerte a motorosok tetszését, hiszen szintkülönbségei, széles vonalvezetése, gyors tempója tökéletes a motorozásra.

A 2018/2019-es idény harmadik futamának első ismerkedő edzésén elég sok bukás történt, s a favoritok közül is többen átmentek fűnyíróba. A szlovákiai bázisú Maco Racing Team sem úszta meg gond nélkül, s rajtuk kívül még a Webike Tati Team Trick Star, a YART Yamaha, a Suzuki Endurance Racing Team, a Honda Endurance Racing, a VRD Igol Pierret Expériences és a Moto Ain is bukott legalább egyszer. A nevesebbek közül csak a világbajnoki címvédő F.C.C. TSR Honda France és a Team SRC Kawasaki kerülte el a hibát.

Vasárnap a Slovakia Ringen az autósport szerelmeseit várják a nézőtérre. Mivel az Eurosport Events alá tartozik az FIM EWC és a WTCR sorozat, így Michelisz Norbiért és Tassi Attiláért is érdemes lesz kiutazni a pályára. De ha valakinek nincs rá lehetősége, akkor szombaton 12:15-től kapcsoljon az Eurosport2-re, ahol rövidebb megszakításokkal közvetítjük az EWC futamot; míg vasárnap az Eurosport1 (10:30-12:00) és az Eurosport2 (15:00-17:30) felváltva közvetíti élőben a WTCR futamokat.

Hozzászólások