Technikai - Button: Verstappennek a címért kell harcolnia
Button: Verstappennek a címért kell harcolnia
Fotó: Europress/AFP

Button: Verstappennek a címért kell harcolnia

Klein RékaKlein Réka
2019/01/30 18:21

Jenson Button szerint 2019-ben három csapat fog harcolni az elsőségért, és Max Verstappennek ott kell lennie a világbajnoki címért küzdők között.

Egyre növekvő várakozása és a téli tesztek közeledtével egyre sűrűsödő feladatai között, a korábbi világbajnok Jenson Button, aki idén már a Sky Sports szakértőjeként vesz részt a versenyeken, elmondta miért vár sokat a szezontól.

Az előszezon egyik legizgalmasabb témája, hogy vajon a Red Bull az új Honda-együttműködéssel képes lesz-e beszállni a címért folytatott harcba a Mercedes és a Ferrari mellé. Button szerint Max Verstappen karrierje szempontjából is fontos, hogy sikerüljön.

Ez mindig trükkös Maxszel. Mindig előre halad és mindig valami mást keres. Megérkezett a Red Bullhoz és rögtön megnyerte az első versenyét.” – mondta a brit a Sky Sportsnak. „Ez az év nagyon fontos lesz számára, hogy versenyben maradjon. A világbajnoki címért kell harcolnia, különben azon fog gondolkozni, hogy a jövőben hol kellene lennie.”

2009 világbajnoka úgy látja, hogy az aerodinamikai szabályváltozások a sportág számára a lehető legjobbkor érkeztek.

„Jelenleg nagyon sok változás történik ebben a sportban, és pontosan erre van most szükség.” – mondta Button. „Szerintem három csapat fog elöl küzdeni, és ha az így lesz, akkor remek harcokat fogunk látni.”

000_QN2OT.jpg Fotó: Europress/AFP

A Mercedes elnyúló sikerei ellenére, a világbajnok Lewis Hamilton többször elmondta, hogy jobb lenne, ha több esélyes lenne a címért folyó küzdelemben. Button is ezt tartja a nagyobb kihívásnak, mintsem Michael Schumacher rekordját üldözni, és a regnáló bajnokot is inkább az előző motiválja.

„Ismerve Lewist, nem az motiválja, hogy jobb legyen Michaelnél.” – mondta korábbi csapattársáról. „A dolgok változnak a Forma–1-ben, sok az új kihívás és ő ezt szereti. Amikor már nem lesz több, akkor úgy vagy vele, hogy 'tudod mit, valami mást fogok csinálni.' De a szabályváltozásokkal és a pilótaváltásokkal tovább akarja csinálni, ami nagyszerű a sportnak.”

Hozzászólások