Technikai - Belga előny Belgiumban
Belga előny Belgiumban
Fotó: Europress/AFP

Belga előny Belgiumban

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/07/25 17:50

A nyitó edzésen a KÜS Team 75 Bernhard Porsche kezdett a legjobban. Versenyzőjük, a 2014-es győztes belga Laurens Vanthoor az utolsó tíz percben 2:20.098 másodperces eredménnyel végzett a mezőny élén. A csapatot vezető Timo Bernhard reméli, hogy a stuttgarti márkának dicsőséget tud szerezni versenyzőivel, hiszen a Bernhard-Porschét a fiatal belga üstökös mellett Earl Bamber vezeti a hétvégén.

Második helyre Maxime Martin hozta be az Aston Martint. Az R-Motorsportot erősítő Martin szintén belga és szintén korábbi győztes (2016), mint Vanthoor, így nem meglepő, hogy a felkészülés korai szakaszában ilyen kiélezett harcot vívtak. Melléjük a képzeletbeli dobogóra a Garage 59 állhatott fel a szabadedzés után, ami bizonyítja, hogy jól döntött a csapat, amikor McLarenről Aston Martinra váltott. 

S maradva az Astonnál; a Pro-Am kategóriában szintén ott volt az élmezőnyben a brit luxus márka. Nicki Thiim rutinjának köszönhetően a 97-es Oman Racing with TF Sport futotta a géposztály leggyorsabb idejét, míg összetettben az előkelő hatodik helyet szerezték meg. Bár a jó eredmény ellenére nem lehet az Oman Racing öröme felhőtlen, miután a török Salih Yoluc annyira összetörte az autójukat, hogy piros zászlóval félbe kellett miatta szakítani az edzést.

Spa-Francorchamps-ban nem áll meg az élet: hátra van még egy szabadedzés, valamint nappali és éjszakai időmérő. A futamot jelentős óraszámban közvetíti az Eurosport élőben szombaton 16:15-től.

Hozzászólások