Technikai - Bécs érdeklődik a Formula-E iránt
Bécs érdeklődik a Formula-E iránt
Fotó: Europress/AFP

Bécs érdeklődik a Formula-E iránt

Csaba VörösCsaba Vörös
2019/04/09 17:19

Jelenleg a 12 fordulós elektromos sorozatot 5 európai város látja vendégül. Viszont a napokban felröppent hírek szerint, az osztrák főváros nyitott lenne egy futam megrendezésére. Róma, Párizs, Monaco, Berlin és Bern után előfordulhat, hogy Bécs is feliratkozik a listára. Kiszivárgott néhány információ, amelyek megerősítették a két fél közeledését. Alejandro Agag, a Formula-E vezetője örömmel venné, ha folytatódnának a tárgyalások, s hasonlóan nyilatkozott Bécs főpolgármestere is, hiszen a város mindig nyitottan állt az új projektekhez és innovatív ötletekhez.

A hír nem légből kapott; április 22-én Bécsben bemutatót tartanak, ami kapcsán megindultak a találgatások. Emiatt került szóba egy esetleges futam megrendezése, melynek a tárgyalásai megkezdődtek. A felek ugyan kezdeti stádiumról beszélnek, de mindenki, még az osztrák sportminiszter is pozitívan látja a jövőt. Állítólag már egy évvel ezelőtt felvették a kapcsolatot, és Alejandro Agag annak reményét fejezte ki, hogy egyszer Bécs a versenynaptárba kerül.

Folytatás április végén következik, ahol a Formula-E sportigazgatója azt fogja szorgalmazni, hogy az osztrák kormány adja áldását a projektre. A látvány mindenesetre adott lenne a város szívében, ahová 2-3 kilométeres pályát képzeltek el.

Hozzászólások