Technikai - Alex Zanardiért imádkozik Ferenc Pápa
Alex Zanardiért imádkozik Ferenc Pápa
Fotó: Europress/AFP

Alex Zanardiért imádkozik Ferenc Pápa

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/24 13:32
Ferenc pápa sokak példaképének nevezte a pénteken verseny közben teherautóval ütközve súlyos sérülést szenvedett Alex Zanardi korábbi autóversenyzőt, paralimpiai bajnokot.

"Kedves Alessandro, az ön története egy példa arra, hogyan lehet újraindulni az életben egy váratlan megállást követően" - fogalmazott a pápa a Gazzetta dello Sport olasz lapban közzétett nyílt levelében. Hozzátette: Zanardi a sport segítségével képes megmutatni, hogyan lehet teljes életet élni, fogyatékosságával pedig az emberek tanítását szolgálja. Egyben köszönetét fejezte ki, hogy ezzel erőt ad azoknak, akik hozzá hasonló veszteséget éltek át.

zanardiAlex.jpg Fotó: Eurosport/Getty


"Ebben a fájdalmas időszakban közel vagyok hozzád, imádkozom érted és a családodért" - hangsúlyozta.

Zanardi kézzel hajtott, háromkerekű járművel, handbike-kal vett részt egy parasportolók részére rendezett országos váltóversenyen, és áttért a teherautó sávjába. Az ütközés során leesett a sisakja, súlyos fej-, arc- és szemsérüléseket szenvedett. A baleset után helikopterrel kórházba szállították, ahol háromórás műtéten esett át. Az őt ápoló sienai kórház keddi tájékoztatása szerint az 53 éves sportember lélegeztetőgépen van, állapota továbbra is kritikus, de stabil. Orvosai leghamarabb a jövő héten veszik fontolóra, hogy felébresszék a mesterséges kómából.

Zanardi ismert autóversenyzőként 2001-ben egy németországi viadalon olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy mindkét lábát amputálni kellett. A saját maga által tervezett protézis segítségével megtanult újra járni, majd túraautóban is versenyzett. Ezt követően talált új kihívásként a kézihajtású kerékpárra, amelyben négy paralimpiai bajnoki címet nyert: kettőt 2012-ben Londonban, kettőt 2016-ban Rióban.

zanardi.jpg Fotó: Eurosport/Getty

MTI

Hozzászólások