Technikai - A Renault szerint a Red Bull nem fog előrelépni a Hondával
A Renault szerint a Red Bull nem fog előrelépni a Hondával
Fotó: Europress/AFP

A Renault szerint a Red Bull nem fog előrelépni a Hondával

Klein RékaKlein Réka
2019/01/25 13:39

A Renault-t nem győzték meg a Red Bull állításai a Honda motorjairól. Szerintük a folyamatos megbízhatósági problémák akadályozni fogják a fejlődést.

Ebben a szezonban a Red Bull már Honda motorokkal fog versenyezni, miután befejezte 12 éves együttműködését a Renault-val. A szakítás csúnya volt: többször is nyilvánosan kritizálták egymást, és úgy tűnik a mentális hadviselésnek még közel sincs vége.

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul ismét odaszúrt a Red Bullnak, szerinte ugyanis, ha a Honda megbízhatósági problémái folytatódnak, akkor képtelenek lesznek előre lépni.

„Persze, az is meghatározó lesz, ha a következő szezonban ötször fognak motorbüntetést kapni” - idézi Abiteboult a PlanetF1. „Senki sem kapja fel a fejét, ha ez a Toro Rossónál történik, de Red Bull esetében egy kicsit nagyobb viharra számítok, és ez természetesen lassítani fogja őket.”

Tavaly a Toro Rosso mindkét versenyzője nyolc belsőégésű motort használt el, habár csak a csapat tudta, hogy a motorcsere oka fejlesztés vagy probléma volt.

A Red Bull és a Honda a busz alá lökheti a Toro Rossót, hiszen a junior csapat már ki is jelentette, hogy a program és a fejlődés érdekében hajlandóak feláldozni magukat.

066_DPPI_00118009_243.jpg Fotó: Europress/AFP

„Amennyiben be akarják tartani a szabályokat, kettő vagy három lehetőségük lesz, hogy fejlesszék a motorjukat a szezon a során. Akárcsak nekünk” - mondta a francia.

„Ott van még a konstruktőri bajnokság is, és tudjuk, hogy a rajtrácsbüntetések nagy hatással lesznek a pontszerzéseinkre. Ezt pedig nem akarjuk kockára tenni” - tette még hozzá.

„A Honda valamilyen szempont fenyegetés jelent, de mindenki más is. Arra számítok, hogy a fenyegetés idővel csökkenni fog. Hiszek abban a fejlődésben, amit a télen véghez vittünk.”

Hozzászólások